instant fap

Osnovni dijalog trening za Osnovne škole Prijedora i Sanskog Mosta

Osnovni dijalog trening za Osnovne škole Prijedora i Sanskog Mosta

“Mirovno obrazovanje / prevencija konflikta”, četvrti osnovni inter-etnički dijalog seminar za prosvjetne radnike osnovnih škola Sanskog Mosta i Prijedora, organizovan 21/22.12.2013. godine

U okviru projektne linije “Mirovno obrazovanje / prevencija konflikta”, Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor 21/22.12.2013. godine u Hotelu “Zepter”, Kozarska Dubica, realizuje četvrti, zadnji osnovni dijalog trening u okviru prvog edukacijskog modula i prvog školskog polugodišta 2013. godine za prosvjetne radnike osnovnih škola.

Fokusirajući se na edukaciju prosvjetnih radnika uz interaktivni, inter-etnički radionički pristup, učesnici imaju priliku da se upoznaju i više nauče o temama kao što su: radioničarski oblik rada, umijeće afirmacije, vještine komuniciranja, aktivno slušanje i sukob.

Na ovom treningu učestvuje dvadeset i četiri (24) profesora iz: OŠ „Branko Ćopić”, „Vuk Karadžić“, Omarska, „Branko Radičević“, Petrovo, „Petar P. Njegoš“ Busnovi, iz Prijedora i pet (5) profesora iz OŠ „Skender Kulenović“, Donji Kamengrad iz Sanskog Mosta.

Trener na ovoj aktivnosti je g-đa Senija Jakupović, senior konsultant za Nansen trenere, NDC Prijedora.

Djelujući u smjeru poboljšanja međuentitetske inter-etničke komunikacije i saradnje, od septembra 2013. godine u okviru prvog edukacijskog modula i prvog školskog polugodišta, NDC Prijedor je organizovao četiri (4) osnovna dijalog treninga na kojim je ukupno učestvovalo stotinu (100) prosvjetnih radnika iz dvanaest (12) osnovnih škola iz Prijedora i četiri (4) iz Sanskog Mosta. Nastavak aktivnosti u okviru ovog modula i organizaciju naredna četiri (4) treninga na ostale teme iz programa mirovnog obrazovanja NDC planira od februara 2014. godine.

Projekat je finansijski podržan od strane Norveškog ministarstva inostranih poslova.

KOMENTARI