instant fap

Osnovni dijalog trening za profesore srednjih škola

Osnovni dijalog trening za profesore srednjih škola

Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor, 7/8.12.2013. godine u Hotelu “Sedra”, Bihać organizovao je drugi osnovni dijalog trening za prosvjetne radnike tri srednje škole, “Medicinsko-tehnološka i građevinska škola”, Prijedor, “Poljoprivredna škola” i “Mješovita srednja škola”, Sanski Most. Treningu je prisustvovala multietnička grupa od dvadesetjednog (21) učesnika pomenutih škola, a g-đa Duška Pribičević – Gelb iz Udruženja „Mali korak“ iz Zagreba je glavni trener na ovoj aktivnosti.

1460091_543347449091705_268628920_n

NDC u periodu 2013/2016. godine razvija program pod nazivom „Jačanje mirovnog omladinskog aktivizma“ koji se komplementarno nastavlja na program koji NDC realizuje u osnovnim školama. Time se učenicima otvara prostor da i nakon osnovne škole imaju mogućnost za učešće, planiranje i realizaciju aktivnosti mirovnog obrazovanja.

Pomenuti program u srednjim školama se realizuje u dva modula. U prvom modulu organizujemo interaktivne edukacijske treninge za profesore, a zatim za roditelje, prvenstveno članove Savjeta roditelja. U drugom modulu učenici, prvenstveno članovi Savjeta učenika, učestvuju u radionicama usmjerenim na identifikovanje prioritetnih potreba / problema u školama i lokalnoj zajednici i na rješavanje tih prioriteta kroz dobro planirane, osmišljene i realizovane aktivnosti.

Edukacijske aktivnosti sa profesorima, učenicima i roditeljima se realizuju u multi-etničkim grupama učesnika iz Prijedora i Sanskog Mosta i usmjerene su na poboljšanje međuentitetske komunikacije i saradnje. Glavni treneri u ovom programu su certificirani treneri iz Udruženja „Mali korak“ iz Zagreba.

KOMENTARI