instant fap

Osuđeni pljačkaši zlatare u Sanskom Mostu

Osuđeni pljačkaši zlatare u Sanskom Mostu

Kantonalni sud u Bihaću donio je prvostepenu presudu protiv Dragana Miloševića iz Čapljine te Adisa Kundića iz Travnika, te su oni osuđeni za pljačku zlatare „Merdanović“ u Sanskom Mostu koja se dogodila 21. marta protekle godine.

Milošević je osuđen na pet, a Kundić na sedam godina zatvora, a pored pomenute pljačke presuđeno im je i za ranjavanje policijskog inspektora Ermina Selmana. Prilikom pljačke maskirani pljačkaši su odnijeli 567 grama zlatnog naita u vrijednosti od preko trideset hiljada maraka. Prema izjavama očevidaca, maskirane osobe su se dovezle automobilom „škoda oktavia karavan“ sive boje pred pomenutu zlataru, a Kundić se s pištoljem u ruci zaputilo u objekat.

U tom trenutku primjetio ga je radnik susjednog lokala te o tome odmah obavjestio policiju. Pljačku su pokušala spriječiti dva kriminalistička inspektora koji su se u tom trenutku slučajno našli u blizini događaja. Vidjevši ih, maskirani napadač se s opljačkanim zlatom dao u bijeg. Tom prilikom došlo je do međusobne pucnjave tokom koje je inspektor Selman ranjen u nogu. Napadači su uspjeli da u automobilu pobjegnu s lica mjesta, a vozilo, za koje se ispostavilo da je ukradeno nekoliko dana ranije, ostavili su u selu Koprivna, koje se nalazi na putu prema Prijedoru. Milošević i Kundić će pravomoćnost presude čekati u Kazneno popravnom zavodu Luke u Bihaću, gdje se sada nalaze.

Zanimljivo je kako se radi i kriminogenim licima koja su i ranije oduđivana za razna krivična djela kao što su pljačke i rasturanje droge, a upoznali su se upravo prilikom jednog zajedničkog boravka u zatvoru.

KOMENTARI