instant fap

Oteti milioner pronađen zapušten na ulici, sa rječju “lopov” urezanom na čelu

Oteti milioner pronađen zapušten na ulici, sa rječju “lopov” urezanom na čelu

Irski milioner Kevin McGeever, koji je nestao bez traga u junu prošle godine, otkriven je kako tumara po putu u okrugu Litrim u Irskoj. Bosonog, sa dugom raščupanom kosom i zapuštenom bradom, ličio je na skitnicu, a ne na magnata za nekretnine.

Catherine Vallely je zaustavila auto kada je primijetila nešto nasred puta, u prvom trenutku pomislivši da je riječ o saobraćajnom stubiću.

– Imao je crvene pantalone, pa sam pomislila da je stubić nasred puta, izjavila je ona.

Ispostavilo se da je riječ o 68-godišnjem tajkunu, koji je na čelu imao urezana slova “lopov”.  Vallely i njen partner su ga odvezli u policiju u Balinamoru, gdje je objasnio da su ga još u maju mjesecu u Gallwayu otela trojica maskiranih naoružanih muškaraca.

Kako je rekao, kidnaperi su tražili otkup za njegovo oslobađanje, ali ne zna da li je otkup plaćen. On je dodao da se ne sjeća šta se s njim dešavalo u međuvremenu, ali da su mu prilikom oslobađanja dali mobilni telefon i upozorili ga da ga uvijek nosi sa sobom.

Irska policija sada pokušava da utvrdi da li su ga držali u Sjevernoj Irskoj prije nego što su ga ostavili u okrugu Leitrim. Par koji ga je pronašao tvrdi da nije bio u stanju da im kaže koji je mjesec u godini i šta mu se dogodilo tokom zatočeništva.

– Jedna policajka mu je odmah ponudila šolju čaja. Dok je pio čaj i jeo keks, upitao ju je da li ima još, jer nije jeo ko zna od kada. Bio je kost i koža – kaže Catherine Vallely.

Za vrijeme ekonomskog procvata u Irskoj od 1995. do 2008, McGeever je vodio međunarodnu kompaniju za kupoprodaju luksuznih kuća i stanova.

KOMENTARI