instant fap

Otkazan javni doček Nove godine u Banjoj Luci

Otkazan javni doček Nove godine u Banjoj Luci

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić održao je konferenciju za medije u povodu sinoćnjih protesta grupe “Pravda za Davida”, a koji su rezultirali prekidanjem koncerta Harisa Džinovića. On je poručio i kako večeras u Banjoj Luci neće biti nikakvih koncerata.Gradonačelnik Banje Luke rekao je na konferenciji za medije da je sinoć jedan odobreni skup održan bez problema i incidenata, dok je drugi skup, odnosno novogodišnji koncert onemogućen. 

Radojičić je danas otkazao proslavu Dječije nove godine, koja je trebala biti održana danas u podne kod Muzeja savremene umjetnosti u Banjoj Luci, kao i sve druge manifestacije za djecu koje su trebale biti održane danas povodom proslave Nove godine.

On je kazao da jednostavno ne želi da ijedno dijete bude potencijalno ugroženo ili traumatizovano. Istakao je da se ne može pretpostaviti kuda će se kretati grupe i da li će pokušati spriječiti druge događaje. 

Radojičić je rekao da je od samog početka tražio da se riješi slučaj “Dragičević”, ali da su demonstracije danas otišle u drugom pravcu. Dodao je da nijedan korak koji bi provocirao bilo koga nije napravljen. 

“Novogodišnji koncerti su pomjereni na drugu lokaciju prije dešavanja kako bi izbjegli bilo kakvu vrstu konfrontacije”, kazao je Radojičić. 

Istakao je da demonstranti mogu u skladu s ustavom i zakonom protestovati, ali da i oni koji slave jednostavno imaju pravo da slave. Kako kaže, grad s velikim brojem stanovnika može da živi samo ukoliko postoje razumijevanje i tolerancija. 

“Sinoć su prekršena pravila i učesnici jednog skupa onemogućili su drugi skup”, rekao je Radojičić dodajući da je sinoć sretao ljude koji su se preplašeno sklanjali s platoa. 

Gradonačelnik Banje Luke kazao je da je i jučer spoznato kako afirmacija Banje Luke nekima ne odgovara, odnosno da Banja Luka ne može biti dobra “prijestolnica Republike Srpske”. 

“Zar za Dan RS-a treba okrenuti Srbe na Srbe i da što više ljudi razmišlja da se iseli. Pitam ljude koji su sinoć pokušali prodati kokice ili žvake jesu li odnijeli svojih 5 KM kući. Treba li vam dragi Banjalučani ovo što se dešava”, rekao je Radojičić. 

Istakao je da slučaj “Dragičević” treba riješiti, ali ne neredima. Pozvao je stanovnike Banje Luke da svi zajedno kažu policiji, istražnim organima i vlastima da se riješi ovaj slučaj, zatim da kažu ne incidentima, podjelama i stagnaciji. 

“Država treba da radi svoj posao i ne smije da se skriva kada ne treba i da djeluje kada ne treba. U RS-u su izabrani organi vlasti i neka rade svoj posao u skladu s ustavom i zakonom, u interesu svih građana RS-a”, rekao je Radojičić. 

On je pozvao građane da ne podlegnu podjelama jer se građani mogu ujediniti u tome da svi traže rješenje slučaja “Dragičević”, kao i da se ujedine u protivljenju sukoba. 

Što se tiče večerašnjeg koncerta Željka Samardžića i Nikole Rokvića, on je kazao da grad ne želi dati povod nijednom incidentu, zbog čega neće biti nikakvih koncerata. 

“Sinoćnje proteste nije prijavila nijedna faca, već nekoliko djece”, kazao je Radojičić.

KOMENTARI