Otkrijte čari biciklizma

HomePozitivne priče

Otkrijte čari biciklizma

Priča o majci: Daruj svojim roditeljima vrijeme

Iako cijena bicikla može ići i do nekoliko hiljada konvertibilnih maraka, dosta solidno biciklo se može nabaviti i za 400-500 KM.

„Ako se planirate voziti na duže staze, onda je oprema veoma bitna. Mišljenja sam da treba nabaviti dobro biciklo ako se vozi svaki dan. Ako je to vožnja od samo nekoliko kilometara mjesečno mišljenja sam da nema smisla ulagati velika sredstva“, kaže Osman.

On prenosi i dio svog iskustva, pa kaže da u biciklizmu veliku ulogu igra bicikl baš kao i oprema, tako da kada nabavite to dvoje fizički je lakše preći prepreke. U startu ide dosta sporije i teže, ali su i kraće rute, a vremenom to prođe u sve bolje i profesionalnije. Govori kako je on krenuo sa rutama od 12 km, a završio na dnevnim rutama od oko 170 km.

„Ako je u pitanju radni dan, obično se poslije radnih obaveza planira neka vožnja koja je do nekih 50 km, otprilike tri sata vožnje. Pošto mi je porodica jako važna, ona ne smije da trpi. Ako je u pitanju obilazak nekog mjesta, obično se to planira vikendom i kreće u ranim jutarnjim satima, obično na tu turu idem sa nekoliko kolega“

Ističe da je razlog bavljenja biciklizmom, prije svega, zdravlje. To je na prvom mjestu, a tu su svakako i druge pogodnosti koje pruža ovaj sport.

„Obzirom da posao obavljam koristeći računar, potrebna mi je fizička aktivnost za odmor, a biciklizam je odličan za to. To je, sigurno, jedan od najboljih načina za relaksaciju. Pored toga, volim prirodu i volim provoditi vrijeme u prirodi, a zbog toga sam i opredjeljen za brdski biciklizam gdje uživam u vožnji kroz prirodu. Ono što mene oduševi je netaknuta priroda koju možemo naći svuda oko nas. Kahva i ručak u prirodi je nešto što se riječima ne može opisati, tako da svima koji vole prirodu predlažem da se aktiviraju u  brdskom biciklizmu“, kaže Osman.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0