Otkriven izgled Samsungovog Galaxyja Z Fold 3 i Z Flip 3

HomeTech & Gadgets

Otkriven izgled Samsungovog Galaxyja Z Fold 3 i Z Flip 3

Samsung predstavio Odyssey Neo G8, prvi 4K 240Hz monitor na svijetu

Na internetu su se pojavile fotografije koje otkrivaju izgled nadolazećih Samsungovih mobitela, a to su Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3, koji se očekuju ovog ljeta.

Fotografije je objavio poznati tipster s Twittera Evan Blass, koji tvrdi da će Z Fold 3 podržavati korištenje S-Pen olovke.

Blassova prva fotografija ne otkriva previše o dizajnu većeg preklopnog uređaja s obzirom na činjenicu da prikazuje unutrašnji dio uređaja, koji je sličan prošlogodišnjem modelu Z Fold 2. Druga fotografija prikazuje nešto suptilniji modul kamere i novu “Fold Edition” S Pen olovku koja će pomoći novom uređaju da se istakne, a možda i da u potpunosi zamijeni Samsungov Galaxy Note.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

S druge strane, Galaxy Z Flip 3 donosi uočljivije promjene dizajna, vanjski ekran je veći, a vertikalno poredane kamere se nalaze na stražnjem panelu u dva tona.

Vjeruje se da će Z Flip imati i zasebnu verziju koja će podržavati 5G mrežu.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kada će Samsung zvanično predstaviti Z Fold 3 i Z Flip 3, zasad nije poznato. Kompanija je zakazala događaj za 28. juni u sklopu Mobile World Congressa gdje je najavila da će pokazati “Galaxy ekosistem”, kao i novo iskustvo pametnog sata na kojem Samsug sarađuje s Googleom.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: