Otvoren prvi “Bee Shop” u Sanskom Mostu

HomeUncategorized

Otvoren prvi “Bee Shop” u Sanskom Mostu

U Vrhpolju asvaltirana dionica lokalnog puta

Prva specijalizirana prodavnica proizvoda na bazi meda i pčelarske opreme, pod nazivom „Zlatni med“, otvorena je danas u Sanskom Mostu, a vlasnik ovog obrta je pčelar Sulejman Jakupović.

 Jakupović kaže kako je ovo kruna njegovog petnaestogodišnjeg rada u oblasti pčelarstva. Sada na jednom mjestu, pčelari iz Sanskog Mosta, ali i drugih gradova, imaju mjesto gdje mogu pronaći sve što im je potrebno za pčelarstvo, počevši od košnica do drugog neophodnog pribora i opreme. Također, prodavnica nudi i sve vrste meda i drugih pčelinjih proizvoda, kao i ostalih proizvoda na biljnoj bazi, kao što su eterična ulja, čajevi i ostalo. Otvaranje „bee-shopa“ u Sanskom Mostu samo je prvi korak u Jakupovićevim poslovnim planovima.

Nabavio je svu neophodnu opremu za proizvodnju hrane za pčele koja će se izvoziti u Rusiju, a uskoro bi s radom trebala započeti i punionica meda. Jakupović ističe kako već ima ugovorene poslovne aranžmane s kupcima iz Omana i Katara koji predviđaju proizvodnju i izvoz meda u ove zemlje u količini od 120 tona godišnje. Jakupović ističe kako u narednom periodu planira uspostaviti kooperanstke odnose s pčlarima s područja Sanskog Mosta, ali i drugih gradova na području sjeverozapadne Bosne. 

On se nada kako bi poslovna priča koju je pokrenuo mogla imati značajan uticaj na porast pčelarske proizvodnje na ovim prostorima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0