instant fap

Otvorena prepumpna stanica

Danas je svečano otvorena prepumpna stanica za kanalizacione vode koja se nalazi u neposrednoj blizini mosta na lokalitetu Karići.

Ovo postrojenje će omogućiti spajanja kanalizacione mreže na lijevoj i desnoj obali rijeke Sane. Radovi na izgradnji prepumpne stanice su okončani i postrojenje je danas svečano pušteno u upotrebu. Riječ je o veoma važnom projektu koji će omogućiti spajanje kanalizacionog sistema u jednu cjelinu.

Svečanom otvorenju su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti na čelu s načelnikom općine, dr. Mustafom Avdagićem.Načelnik Avdagić je prepumpnu stanicu svečano pustio u pogon, a potom je gazdovanje nad ovim postrojenjem simbolično prepustio JP „Vodovod i kanalizacija“. Projekat izgradnje prepumpne stanice od početka do kraja vodila je općina Sanski Most i vrijednost cjelokupnog projekta iznosi oko 350 hiljada maraka.

Njegova realizacija će, prema riječima predstavnika JP „Vodovod i kanalizacija“, Emira Trožića, imati i ogroman ekološki značaj. Puštanjem u rad prepumpne stanice, zaokružen je cjelokupni kanalizacioni sistem u općini Sanski Most u jednu cjelinu. U narednom periodu svi kanalizacioni ispusti u rijeku Sanu, nizvodno od mosta u Karićima, biće preusmjereni u ovaj sistem što će imati veliki značaj kada je u pitanju čistoća rijeke Sane.

KOMENTARI