instant fap

Otvoreni odgovor na otvoreno pismo bivšeg ef. Zekotića

Otvoreni odgovor na otvoreno pismo bivšeg ef. Zekotića

Proteklih sam dana bio suočen konstantnim medijskim tretmanom kojim se želi rušiti dignitet izborne pobjede SDA u Sanskom Mostu. Zbog javnosti pred kojom gubitnici žele pravdati svoj izborni neuspjeh, želim istaknuti da Sanski Most kao izborna jedinica ukupno ima 52 biračka mjesta. Na izvlačenju članova biračkih odbora od oko 200 mjesta, između 35 političkih subjekata, SDA je dobila 8 članova biračkih odbora. Ni jedna nam politička partija nije ustupila mjesto svojih članova, a mi smo ukupno tri dali partnerskoj stranci u Općinskom vijeću. Tako da smo mi u izborni proces ušli sa zanemarivim brojem članova biračkih odbora. Najviše članova – predsjednika i zamjenika je imala A SDA stranka. Oni su zapravo dobili sva mjesta stranaka sa srpskim i hrvatskim predznakom, a prema našem uvidu, riječ je o ukupno 14 političkih subjekata. Čak su i nama nudili mjesta u nedostatku kadrova za popunu biračkih odbora.

E sad se ovdje postavlja pitanje kako smo mi to mogli bilo koga „pokrasti“ na izborima preko biračkih odbora u kojima u najvećem broju nismo uopće imali svoje članove. I kako to da je dvije trećine glasova pristiglih poštom, iz DKP-a pripisano SDA i njenim kandidatima. Tamo nikakvih biračkih odbora nema i jasno je da je biračko tijelo naše općine u kontinuitetu opredjeljeno za SDA. Jer smo mi na do sada održanih sedam lokalnih i osam općih izbora pobijedili. I najubjedljivije za sve nivoe na posljednjim 7. oktobra.

Kad je riječ o otvorenim pismu koje je javnosti uputio bivši ef. Muhamed Zekotić u kome objašnjava tobožnju krađu glasova na izborima, javno pozivam nadležne istražne organe da izvrše provjeru njegovih navoda i poduzmu sve mjere u skladu sa zakonom protiv eventualnih protagonista takvih nečasnih radnji. Osim prigovora koje je CIK-u uputila naša SDA, u Sanskom Mostu ih uopće nije bilo.

Prema našim zvaničnim podacima bivši ef. Zekotić nije bio član bilo kojeg biračkog odbora niti je imao bilo kakav zvanični status na biračkim mjestima u ime SDA. Da li je imao u ime neke druge stranke, nije nam poznato.

Iz objava i pisama bivšeg ef. Zekotića je vidljivo da je on bio najviše povrijeđen zbog činjenice da se na našoj pobjedničkoj proslavi u Vršu obratio i dr. Mustafa Avdagić.

Pretpostavljam da je njegova ljutnja prema meni izazvana činjenicom da je on u prisustvu članova Izvršnog odbora SDA Mirnesa Alagića i Ilfada Ičanovića tražio da bude izabran za Predsjednika Medžlisa Islamske zajednice. U svome obrazloženju ovog zahtjeva Zekotić je naveo kako je provjerio u Rijasetu (s obzirom na činjenicu da služi zatvorsku kaznu) i kako su mu odgovorni kazali da „nema formalnih zapreka“. Pa nam je dalje obrazložio i činjenicu da je obavio razgovor i sa glavnim imamom Medžlisa Sanski Most (ef. Mirzom Žerićem) i članom Povjereništva Medžlisa (ef. Senadom Omićem), koji su nam decidno kazali da je to za njih neprihvatljivo.

Moj odgovor mu je bio da se ja, niti SDA jednostavno u proces izbora u Islamskoj zajednici ni na koji način ne želimo miješati… On mi je odgovorio da je to zapravo znak da ga „ne podržavam“… To je zapravo moj i njegov zadnju direktni kontakt koji smo imali. Nisam smatrao bitnim uopće sve ovo obrazlagati, ali ne podnosim kad neko baca mrlju na pobjedu SDA, i još uz to bez ikakvih argumenata.

KOMENTARI