instant fap
NaslovnicaAUTO

Ovako bi mogla izgledati nova Škoda Superb

Ovako bi mogla izgledati nova Škoda Superb

Škoda vrijedno radi na novoj generaciji modela Superb, namijenjenoj evropskom tržištu, a sada je magazin Kolesa kreirao render na osnovu skica, koji nagovještava kako će automobil izgledati.

Škoda mnogo ulaže u SUV-ove, ali je češka kompanija i dalje posvećena smanjujućem D segmentu na Starom kontinentu. Prije nekoliko dana se pojavila prva mula novog Superba, a potom su objavljene i zvanične skice. Magazin Kolesa je na osnovu tih skica kreirao rendere i nagovijestio izgled Škodinog flagship modela.

Već se čini da će Škoda igrati na sigurno kada je riječ o dizajnu novog Superba. Koordinator dizajna eksterijera Petr Matušinec je ranije ove godine rekao da će novi Superb slijediti evolucijski pristup kada je riječ o eksterijeru, a prve skice su pokazale slične proporcije i linije dizajna kao kod modela koji je još uvijek dostupan u salonima. Međutim, kao i svaki drugi novi Škodin model, tako će i Superb porasti.

Češki proizvođač voli imati svoje proizvode u gornjem dijelu svakog segmenta kada je riječ o njihovim dimenzijama. Zbog toga su Fabia, Octavia i Superb znatno praktičniji od direktnih rivala, a to evropski kupci prepoznaju kao prednost i znaju cijeniti. Superb će tako dodatno porasti kako bi ostavio dovoljno prostora na tržištu za aktuelnu Octaviju.

Govoreći o Octaviji, da se uočiti da će novi Superb slijediti sličan dizajnerski pravac. Skice koje je objavila Škoda nagovještavaju da će prednji dio biti gotovo identičan onom kod Octavije, a renderi to dodatno potvrđuju. Superb će imati nižu liniju krova te široka i tanka stražnja svjetla.

Prototipi s produkcijskom karoserijom i svjetlima se očekuju uskoro, a kada se pojave na cesti, vjerovatno ćemo imati još jasniju sliku o tome šta možemo očekivati od novog modela iz D segmenta.

KOMENTARI