Ovako je odgovorio otac Lane Pudar na poruku da napusti BiH i prikloni se svom narodu

HomeSport

Ovako je odgovorio otac Lane Pudar na poruku da napusti BiH i prikloni se svom narodu

Lana Pudar ušla u finale Svjetskog prvenstva na 100 metara delfin, sutra se bori za novu medalju

LANA PUDAR, 16-godišnja Mostarka, osvojila je u srijedu naslov europske prvakinje na 200 metara leptir na Europskom prvenstvu u Rimu. Istoga dana u njezinu gradu određena je lokacija Olimpijskog bazena, čija je gradnja motivirana upravo uspjesima ove sjajne plivačice.

Početkom rujna planira se raspisivanje javnog natječaja za izvođača radova na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru. Novac za izgradnju tog objekta osigurala je Vlada Federacije BiH u iznosu od četiri milijuna eura. Mostarski gradonačelnik Mario Kordić uputio je čestitku Lani i njezinim roditeljima te najavio skoru izgradnju bazena.

“Izgradnja infrastrukture, čiji dio je i Olimpijski bazen, prioritet je za Grad Mostar i bit će izgrađen za Lanu i sve buduće generacije! Posebne čestitke njezinim roditeljima”, napisao je Kordić u čestitki.

Oslobođenje podsjetilo na riječi njenog oca

Lana Pudar osvojila je niz medalja na juniorskim natjecanjima i Mediteranskim igrama. Do sada se za velika natjecanja pripremala izvan grada jer u Mostaru ne postoji zatvoreni bazen s dimenzijama za sportska natjecanja.

Pudar je dva dana prije zlata osvojila i broncu u utrci na 100 metara leptir. Tada je Oslobođenje, novine s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, na svom profilu na Facebooku objavilo tekst s kraja prošle godine u kojem Lanin otac Velibor Pudar odgovara na prozivku da bi se trebao “prikloniti svom narodu”.

“Ovom prilikom ću citirati velikog pjevača Davorina Popovića – Pimpeka. Više volim da mi u Mostaru moja raja kaže ‘đe si šupak jedan’ nego bilo gdje drugdje ‘izvolite gospodine Pudar'”, rekao je Lanin otac.

Pliva za zemlju koju nosi u srcu

Velibor Pudar bio je golman Veleža te srpskih klubova Čukarički i Palilulac, a jedno vrijeme gradio je trenersku karijeru u Saudijskoj Arabiji. Izjašnjava se kao Srbin i pravoslavac, ali je više puta jasno dao do znanja da njegova kći neće nastupati za ijednu drugu zemlju osim BiH. 

“Molim vas da ne morite više s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu”, rekao je prije nekoliko godina.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: