instant fap
NaslovnicaMagazin

Ove namirnice su najbolje za zdravlje mozga

Ove namirnice su najbolje za zdravlje mozga

Hrana koju jedete može imati značajan utjecaj na sposobnost našeg mozga da dobro funkcionira, pa čak i da razvija nove moždane stanice.

Neuroznanstvenik dr. Robert Love, koji je specijaliziran za pomoć ljudima u prevenciji Alzheimerove bolesti kroz naučna istraživanja i praktične savjete o prehrani otkrio je kako hrana koju jedemo utječe na zdravlje mozga.

Istaknuo je važnost određenih namirnica koje su posebno korisne za kognitivno zdravlje. Evo koje je posebno izdvojio i zašto.

Sardine

Sardine su prepune nutrijenata neophodnih za zdravlje mozga.

“Sardine su zdrava, masna riba bogata omega-3 masnim kiselinama”, kaže dr. Love.

Konzumiranje zdravih masnoća, poput onih koje se nalaze u sardinama, osigurava mozgu potrebne materijale za popravak i rast novih moždanih stanica.

Kiseli kupus

Kiseli kupus mogao bi biti iznenađenje za mnoge, ali nudi značajne prednosti za zdravlje mozga kroz vezu između crijeva i mozga. “Kiseli kupus je izvrstan za vaš mozak. Ne mora nužno stimulirati rast moždanih stanica, no doprinosi razvoju dobrih bakterija u vašim crijevima”, objašnjava.

Haringa

Još jedna riba koju dr. Love snažno preporučuje je haringa.

“Haringa je jedna od zdravih masnih riba, mala je i ima malo žive”, ističe on.

Slično sardinama, haringa je bogata zdravim masnoćama koje osiguravaju ključne tvari potrebne za stvaranje novih moždanih stanica. Također, osim što je bogata omega-3 masnim kiselinama, haringa je ukusan i svestran dodatak prehrani.

U konačnici, uključivanje ovih namirnica u prehranu može značajno utjecati na zdravlje mozga i kognitivnu funkciju, osobito kako starimo.

KOMENTARI