instant fap

Ovi znaci na koži ukazuju na probleme u radu organa

Ako su oči ogledalo naše duše, onda je lice ogledalo našeg zdravlja. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini sve pojave na koži našeg lica direktno ili indirektno su povezane sa stanjem unutrašnjih organa, jer predstavljaju znake neravnoteže organizma.


Ova metoda se naziva mapiranje lica, vijekova se koristila kao način dijanostikovanja u Kini i Indiji. Svi simptomi na koži, poput bubuljica, osipa, crvenila, hiperpigmentacije ili bora povezane su sa određenim dijelovima tijela i pomažu da se otkrije uzrok njihovog nastanka.
Evo kako mapu lica treba tumačiti:

Zona 1 i 2: sistem za varenje- izbjegavajte prerađene namirnice i umjesto njih odlučite se za svježije i prirodne alternative. jedite sporije, žvaćite hranu i povećajte unos vlakana. Ne zaboravite da pijete dosta vode.

Zona 3: jetra- smanjite alkohol, masnu hranu i unos mliječnih proizvoda, sve ono što stvara pritisak na jetru. Ovo je zona lica u kojoj se ispoljavaju alergije na hranu. Pijte dosta vode da bi se organizam očistio od toksina i spavajte dovoljno, a jetra će uraditi sve ostalo.

Zona 4 i 5: bubrezi- sve pojave oko očiju ukazuju na dehidrataciju, rješenje je voda, zato pijte, pijte, pijte…

Zona 6: srce- ovo ukazuje na hipertenziju i deficit vitamina B, provjerite pritisak i nadokandite nedostatak vitamina. Pokušajte da izbjegnete previše začinjenu harnu i da smanjite unos mesa. Snizite nivo holesterola u krvi, tako što ćete loše masti zamijeniti dobrim. kao što su omega 3 i omega 6 masne kiseline, koje se nalaze u orasima, avokadu, ribi i lanenom sjemenu. Provodite vrijeme na svježem vazduhu.

Zona 7 i 8: bubrezi- i ovaj predio lica ukazuje na probleme sa bibrezima i dehidratacijom, zao smanjite unos alkoholnih pića i kafe jer oni dovode do dalje dehidratacije.

Zona 9 i 10: respiratorni sistem- Da li pušite? Imate alergiju?P atite li do bronhijalne astme ili prehlade? Ova oblast je vezana za pluća. Izbjegavajte pregrejne prostorije, jedite hranu koja ima efekat “hlađena” tijela. Listu zbaranjih namirnica čine meso, mliječni proizvodi, alkohol, kofein i šećer, dok se preporučuje zeleno povrće.

Zona 11 i 12: hormoni – ovo je područje povezano sa stresom i hormonskim promjenama. Obezbijedite vašem tijelu dovoljno sna, pijete dosta vode, jedite lisnato povrće i održavajte vašu kožu besprijekorno čistom. Još jedna zanimljiva činjenica- promjene na ovom djelu lica javljaju se u periodu ovaluacije.

Zona 13: stomak- povećajte unos vlakana, i pijte biljne čajeve koji olakavšavaju varenje.

sljedeći put kada primijetite nadustost, suvoću ili tamne kolutove na licu, imajte na umu ovu mapu, jer vaša koža pokušava da komunicira sa vama i da vam otkrije probleme unutrašnjih organa. Međutim, kao i kod ostalih medicinskih pitanja, uvijek je najbolje otići ljekaru koji će postaviti pravilnu dijagnozu, ovdje je riječ o jednom opštem vodiču koji ukazuje na izvor problema.

KOMENTARI