Ovo je Ajna – prije i poslije bolesti. Podržite i vi borbu djece oboljele od raka

HomeSanski MostLokalne teme

Ovo je Ajna – prije i poslije bolesti. Podržite i vi borbu djece oboljele od raka

Hrabra šestogodišnja djevojčica Ajna pobijedila leukemiju

Ajnu ste vidjeli mnogo puta do sada, još od vremena kada je boravila u Roditeljskoj kući zajedno sa svojim roditeljima i bratom blizancom Ajmanom.

Ajnu i njenu porodicu je dijagnoza akutne limfoblastne leukemije dovela iz dalekog Sanskog Mosta u Sarajevo na liječenje.

Od tog trenutka počinje njena borba za život, ali i borba njene porodice. Ajna i njena porodica jedni su od najsnažnijih koje poznajemo. Pored borbe za Ajnin život, istovremeno su se borili sa zdravstvenim problemima njenog brata blizanca.

Oni su primjer kako jedna porodica postaje sve jača u najtežim vremenima, kako se drže zajedno, dijele svoje brige, raspoređuju obaveze oko dvoje bolesne djece, a pritom brinu i za svoje treće dijete –najstariju kćerku Ajlu. Ajla isto tako nosi dio tereta na svojim leđima. Kahrimanovići su primjer kako se ne odustaje.

Na njihovim licima vidite osmijeh. Vidite suze. Vidite hrabrost. Vidite ljubav. Cijeli spektar borbe. Višeslojne borbe. Svaki dan je borba za dan više.

Za sve to snaga leži dijelom u Ajninim fotografijama. Ovo je Ajna – prije i poslije bolesti. Gledamo je kako raste, odrasta. Bodrimo svaki njen korak, svaki njen uspjeh

Podržite i vi borbu djece oboljele od raka jednim jednostavnim pozivom na humanitarni telefon 17010.

Jednim pozivom donirate 2KM.Možete ih podržati i uplatom donacije na žiro račun Udruženja:161 00000 388 900 27Raiffeisen bank d.d. BiHZa uplate iz inostranstva:BA39161 00000 388 900 27SWIFT code RZBABA2S Raiffeisen bank d.d. BiH,Zmaja od Bosne bb, 71000 SarajevoBosnia and Herzegovina

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0