Ovo je kuća koja je godinama zamagljena na Google Mapsu: Razlog je zastrašujući

HomeVijestiGlobus

Ovo je kuća koja je godinama zamagljena na Google Mapsu: Razlog je zastrašujući

Koristite Google Drive? Pripazite na ove prevare

Pomoću aplikacije Google Maps brojni korisnici mogu zaviriti i u najudaljenije dijelove i ulice planete Zemlje, međutim, ono što je neobično jeste da postoji jedna kuća koja je zamagljena.

Google Maps može prikazati svaku stambenu zgradu ili kuću, a ono što korisnik treba učiniti je polako se kretati svojom kartom kako bi pronašao ono što traži.

U mjestu Klivlend (Cleveland), u Ohaju (Ohaio) jedna kuća u predragđu u potpunosti je zamagljena. 

Držao žene zatočenima

Nijedan korisnik Google Mapsa ne može vidjeti 2208 Sejmur Aveniju (Seymour Avenue) u četvrti Tremont, jer ju je Google sakrio. To mjesto je nekada bilo dom zlostavljača Ariela Kastra (Castra), koji je oteo tri žene i držao ih u zatočeništvu gotovo 10 godina.

Amanda Beri (Berry), Džina DeJesus (Gina) i Mišel Knajt (Michelle Knight) sve su bile zatvorene i zlostavljane u Kastrovom domu.

Tri žene bile su zatvorene do 6. maja 2013., kada je jedna od njih pobjegla sa svojom 6-godišnjom kćeri.

Priznao krivicu

Naime, Kastro je priznao krivicu za 937 kaznenih djela silovanja, otmice i teškog ubistva u sklopu sporazuma o priznanju krivnje. Osuđen je na doživotni zatvor, ali samo nekoliko mjeseci kasnije je preminuo. Kuća na dva sprata je na kraju srušena 2013. godine, ali zemljište na kojem je kuća nekada bila i dalje je potpuno zamagljeno.

Zanimljivo je da ovo nije jedino mjesto na Zemlji koje je zamagljeno na Google Maps.

Ramštajn Eir Fors Bejs (Ramstein Air Force Base) u Njemačkoj, Kiove Dam (Keowee) u Južnoj Karolini i Bejker Lejk (Baker Lake) u Kanadi samo se neka od njih.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0