instant fap

Ovo je nova Škoda Enyaq. Prvi češki električni SUV izgleda stvarno odlično!

Ovo je nova Škoda Enyaq. Prvi češki električni SUV izgleda stvarno odlično!

Što se izgleda tiče, Enyaq izgleda kao tipični Škoda SUV međutim, u ovom slučaju je jasno kako sve skupa sada djeluje još malo više dorađeno i estetski stiliziranije.

Dizajn je moderan s kraćim prednjim krajem, visokim bokovima i izduženom linijom krova. Djeluje impozantno na fotkama, a vjerujemo i uživo. Veliki su i kotači, pritom, što se odlično slaže s ostatkom forme jednog SUV modela. Također znamo da Enyaq dolazi s LED Matrix svjetlima i LED stražnjim svjetlima te da se može pohvaliti cD vrijednošću od 0,27, što je impresivna aerodinamična brojka za vozilo ove veličine.

image

Što se tiče unutrašnjosti, dominira veliki 13-inčni zaslon, a tu su i digitalni sklop instrumenata, head-up zaslon s funkcijama proširene stvarnosti, ambijentalno osvjetljenje, bežično punjenje za pametne telefone i cjelokupno vrlo prozračna kabina s ravnim podom.

image

Koliko je poznato, za pogon Enyaq stiže u tri snage: elektromotor smješten straga sa 148 KS i baterijom od 55 kWh za ukupan domet do 340 km. Inačica sa srednjim specifikacijama doći će sa 180 PKS snažnim motorom, baterijom od 62 kWh i dometom od 390 km, dok najbolja verzija sa stražnjim pogonom postiže 204 KS i ima bateriju od 82 kWh i doseg od 500 kilometara.
Varijanta s pogonom na sve kotače ispucava 265 KS zahvaljujući elektromotoru od 82 kWh s dosegom od 460 km, a tu je i Enyaq RS od 306 KS.

image

KOMENTARI