Pacijentica sa šokantne fotografije preminula istog dana, a direktor tvrdio da je dobro

HomeVijestiRegion

Pacijentica sa šokantne fotografije preminula istog dana, a direktor tvrdio da je dobro

Niški kardiohirurzi posle eliminisanja liste čekanja: Nismo heroji, samo smo pacijentima poklonili vikende

Istoga dana kada je nastala šokantna fotografija dvije žene koje su smještene na jedan krevet u Općoj Bolnici u Sisku, jedna od njih je preminula. Direktor bolnice je pet dana nakon tvrdio da su obje zbrinute.

Nakon što je javnost zgrozila fotografija na kojoj se vide dvije starije žene kako leže na jednom krevetu u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku, doznaje Dnevnik.hr iz izvora u toj bolnici da je jedna od njih preminula istog dana kada je nastala fotografija, u petak 14. travnja, za Dnevnik.hr

Fotografija je u medijima objavljena tek 19. travnja nakon što ju je prvo objavila udruga Hitna uživo 194 na Facebooku.

“Glavni tehničar je sve znao. Ta bolnica je leglo nehumanog. Trebali su otići po doktora, ali nisu”, rekao je za Dnevnik.hr zdravstveni djelatnik iz bolnice koji je dobro upoznat sa situacijom, ali je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Druga žena s fotografije je čak tjedan dana bila smještena na hitnom prijamu, iako je, doznaje se od izvora bliskih udruzi Hitna uživo 194, u bolnici tada bilo 25 slobodnih kreveta.

Tek je nakon objave afere u medijima žena smještena na odjel.

Dnevnik.hr pitao je ravnatelja Tomislava Dujmenovića je li istina da je pacijentica umrla. “U tijeku je stručni nadzor i ne mogu davati daljnje informacije. Što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smijemo iznositi u javnosti zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka”, poručio je Dujmenović.

Dujemović je 19. travnja, pet dana od nastanka fotografije, za Dnevnik Nove TV govorio o stanju pacijentica.

Iz Ministarstva zdravstva rekli su samo da je inspekcija unutar bolnice još uvijek u tijeku.

“Zbrinuti su taj dan”

Ravnatelj je, iako je trebao znati da je pacijentica preminula, medijima rekao kako su obje žene zbrinute.

“Iako je situacija bila ružna, svi teško bolesni pacijenti zbrinuti su taj dan i spašeni su im životi. Iako je to bila nelagoda za te pacijente, to je u tom trenutku bila neizbježna situacija. Na taj način spasili smo puno gori i puno lošiji scenarij, na taj način spašavali smo ljudske živote”, rekao je za Dnevnik Nove TV 19. travnja ravnatelj OB-a Sisak Tomislav Dujmenović.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0