instant fap

Palestinska djeca gaze Messijeve dresove

TUŽNE slike iz Svetog grada bile su uvertira najiščekivanijoj utakmici godine: Mali Palestinac gazi po Messijevom dresu, drugi dječarac visoko podiže grb Barcelone umazan “krvlju” i izbušen rupama od “metaka”, dok treći pokazuje intervenciju u grb Barce: Umjesto križa Svetog Jordija (Jurja), zaštitnika Katalonije, u gornjem lijevom dijelu klupskog amblema, nepoznato je lice.

Upravo to, nama nepoznato lice, razlog je žestokih prosvjeda Palestinaca okupljenih pred španjolskim konzulatom u Jeruzalemu, jer to je Gilad Shalit, izraelski vojnik, koji je oslobođen u listopadu prošle godine, nakon što je proveo pet godina u Hamasovom zarobljeništvu.

Palestinci se okomili na simbole Barcelone, jer je na Clasico pozvala izraelskog vojnika koji je pet godina bio u palestinskom zarobljeništvu

Palestinci su se okomili na Mesijeve dresove, Barcelonin grb i španjolski konzulat, kako bi prosvjedovali zato što je Barca navodno pozvala Shalita da bude počasni gost na El Clasicu. Naravno, ni jednom riječju nisu spomenuli kako je Izrael za slobodu jednog svog vojnika, iz zatvora pustio preko tisuću Palestinaca!

Barcelona je odgovorila kako nisu pozvali najpoznatijeg izraelskog uznika, nego da je on sam tražio ulaznicu, što su mu odobrili. Palestinci su svejedno tražili Shalita ne puste na stadion.

Iz Barce su doista pokazali dobru volju kako bi pokazali da su na njihovom stadionu dobrodošli Izrelci i Palestinci: Na utakmicu su pozvali palestinskog nogometaša Mahmouda al Sarsaka, koji je ovog ljeta pušten iz izraelskog zarobljeništva, gdje je proveo tri godine i to nakon što je uhićen na putu na utakmicu.

Palestinski nogometaš kojeg je Barca također pozvala na utakmicu: Neću biti na istom stadionu s izraelskiim vojnikom!

Al Sarsak slobodu je ishodio tako što je posljednja tri mjeseca u zatvoru štrajkao glađu, a jednaku neslomljivost pokazao je i prilikom Barceloninog poziva da bude gost kluba na utakmici protiv Reala: Odbio je doći, jer kako je rekao, ne želi biti na istom mjestu s izraelskim vojnikom!

KOMENTARI