instant fap

Panika u bihaćkom SDP-u

Plakati SDA nisu bili meta političkih suparnika samo u Doboju i Zvorniku. I ispostavi SDP BiH u Bihaću zasmetao je plakat Emdžada Galijaševića, kandidata SDA  za načelnika Bihaća. Pozvali su gradsku inspekciju da ga ukloni.  Inspektori su utvrdili – prigovorima SDP-a nema mjesta, ali razloga za paniku SDP-a, i bez spomenutog plakata, očito ima.


U predizbornu trku za lokalne izbore SDP BiH Unsko-sanskog kantona (USK) ušao je razjedinjen. Povjerenik SDP-a Bihać Albin Muslić, inače kandidat ove stranke za načelnika Općine Bihać, te smijenjeni predsjednik KO SDP USK i premijer USK Hamdija Lipovača, nisu u najboljim odnosima. Stoga je, u trenutku kad su ga stranačke kolege smijenile, Lipovača poručio da će im se to „obiti o glavu na izborima u oktobru“, a tenzije između Muslića i Lipovače smirivale su kolege iz Sarajeva.
S plaćom od 4.900 KM  Lipovača je bio najplaćeniji općinski načelnik. I ostalim “administrativcima” davao je “šakom i kapom” pa je Ured za reviziju institucija utvrdio da su naknade za ishranu budžetske korisnike koštale 706.353 KM, a regres 207.895 KM. Na temelju odluke načelnika Hamdije Lipovače isplaćivane su otpremnine u iznosu od 40.451 KM, ‘jubilarne nagrade’ od 4.164 KM te naknade za razne komisije u ukupnom iznosu od 420.883 KM. Opet, Albin Muslić, koji kani nastaviti politiku svog prethodnika Lipovače, poznat je i po svojim napadima na urednike krajiških portala koje je nazivao „đubradima“.
Lipovača je svojevremeno najavio i da će, pobijedi li SDP BiH na lokalnim izborima, u Bihaću organizirati koncert jedne popularne srbijanske folk-zvijezde. Nije rekao hoće li njen nastup platiti iz vlastitog džepa, ili će ruku zavući u džep poreskih obveznika. No, sudeći prema trenutnom raspoloženju građana, „zvezda“ neće gostovati u Bihaću.

KOMENTARI