instant fap

Paprene cijene na Jadranu: Kafa košta više od 5 KM

Paprene cijene na Jadranu: Kafa košta više od 5 KM

Iako je ponuda kafe u opatijskim lokalima cjenovno šarolika, pa se tako može pronaći i za 5 do 7 kuna, Milenij hoteli Opatijce su najnovijim poskupljenjem zatekli. Kod njih za veliki macchiato gosti moraju izdvojiti i 20 kuna (5,20 KM).

Veće cijene kafe u opatijskim zvučnijim lokalima ovih su dana rezultirale nevjericom kod potrošača. Doista je teško povjerovati da šoljica kafe može koštati čak 20 kuna. No, i to se dogodilo, piše Novi list. Upravo 20 kuna moraju izdvojiti oni koji kafu planiraju ispijati u Milenij hotelima, odnosno u kafanama Continental i Caffe Wagner.

Tačnije, u kafani hotela Milenij na Slatini cijena velikog macchiata iznosi 20 kuna, a espresso košta 16 kuna. To je zasigurno jedna od najskupljih kafa u Opatiji u kojoj prosječna cijena kafe s mlijekom iznosi od 10 do 12 kuna.

Ali, nije sve baš tako skupo u Opatiji jer manji kafići konkurentnom cijenom žele privući goste pa se tako u onom preko puta kafane Continetal macchiato može popiti i za svega 5 kuna. U cafe baru “X caffe” u Radničkoj ulici macchiato za van također košta 5 kuna, a svaka šesta kafa je gratis.

“Kod nas postoji kultura ispijanja kafe, ali kafa je precijenjena. Mislim da si mnogi ne mogu priuštiti kafu koja košta 12 ili 15 kuna, a da je to zaista tako potvrđuje i provedena akcija u martu kada se kafa u Opatiji prodavala za tri kune. Ugostitelji su tada rekli da su tog dana imali dupli promet, što znači da bi se kafa više pila i u kafićima i u kafanama da je cijena niža”, rekla je Alessandra Selak koja radi u najužem centru Opatije.

Opatijci kafopije onima koji su podigli cijene zamjeraju što istovremeno nisu podigli i razinu usluge pa su tako i neki među njima i odustali od mjesta na kojima su prije ispijali omiljeni napitak.

U kafićima oko opatijskog “gradskog trbuha” espresso košta u prosjeku 7 kuna, mali macchiato 8 kuna, a veliki 9 kuna..

KOMENTARI