instant fap

Pariz: Džamija za žene i gej muslimane

Organizacija Homoseksualni muslimani u Francuskoj (HM2F) objavila je da će otvoriti džamiju koja će omogućiti muškarcima i ženama da se zajedno mole i obavljaju obrede sklapanja istopolnih brakova.

Džamija koja će biti naročito namijenjena homoseksualnim muslimanima i ženama muslimankama otvoriće se u Parizu krajem novembra.

„U običnim džamijama žene moraju da sijede u zadnjem djelu pokrivenih glava a gej muškarci se boje i verbalnih i fizičkih napda”, kaže gej musliman Lidivik Lufti Zajed, osnivač HM2F.

„Ova vrsta džamije je bila neophodna za gej muslimane koji žele da praktikuju svoje molitve”.

Prvi gej muškarac koji se vjenčao prema muslimanskim običajima u Francuskoj, Zahed je student iz Alžira koji radi na doktoratu o islamu i homoseksualnosti.

Nakon duge borbe sa krizom identiteta, tokom koje je eksperimentisao i sa budizmom, Zajed je otišao na hodočašće u Meku i ponovo otkrio svoju prvobitnu vjeru.

„Trenutna islamska etika osuđuje moju seksualnu orijentaciju, ali ni u islamu ni u Kuranu nema nijedne riječi o zabrani homoseksualnosti”, kaže Zahed. „Muslimani vijekovima unazad nisu smatrali homoseksualnost predmetom gnušanja kao što to čine danas.

Da je prorok Muhamed danas živ, siguran sam da bi vjenčavao gej parove”.

Zahed je osnovao HM2F 2010. i ta organizacija danas ima 300 članova.

Nova džamija će vršiti obrede u jednom budističkom hramu u Parizu. Biće to mjesto gdje će muslimani 21. vijeka moći da zaborave na antigej, mizogine i netolerantne vidove islama.

„Mnogi muslimani osjećaju da ne mogu da vode otvoren razgovor, a kamoli da se savjetuju sa imamom jer se plaše osude”, kaže Zahed. „Upravo zato su ovakve džamije sve popularnije u Sjevernoj Americi a vjerujem da će tako biti i u Francuskoj”.

Francuski zakon još uvijek ne priznaje istopolne brakove. Predsjednik Fransoaz Oland obećao je da će ukinuti zakone koji zabranjuju ovakve brakove i usvajanje djece, zbog čega je prošlog vikenda desetine hiljada ljudi širom zemlje protestovalo.

Dodatak od admina:

Allah selamet, ja svakakvih hajvana:)

KOMENTARI