Parlament BiH danas o popisu stanovništva

HomeVijestiBiH

Parlament BiH danas o popisu stanovništva

Poslanici danas o RTV sistemu, zaduženosti i javnom dugu

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, za koju je predložena samo jedna tačka dnevnog reda – Informacija Vijeća ministara BiH o Odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, zakazana je za danas.

Na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma državnog parlamenta, održanoj 24. maja, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac je predlagao da se na toj sjednici razmatra ova informacija, ali je nakon diskusije ipak predložio da se zatraži od Vijeća ministara njeno dostavljanje do naredne sjednice.

Prijedlog da Vijeće ministara dostavi navedenu informaciju tada nije podržan, pa su poslanici SNSD-a zatražili održavanje hitne sjednice Doma.

Direktor pri EUROSTAT-u i predsjedavajući Međunarodne posmatračke misije za popis u BiH (IMO) Pieter Everaers izjavio je prošle sedmice u Sarajevu da je metodologija za obradu podataka, uključujući i utvrđivanje statusa rezidentnog stanovništva, koju je utvrdio Centralni popisni biro BiH, u skladu s preporukama IMO-a.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0