instant fap

Partija Viktora Janukoviča odnijela pobjedu

Stranka ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča Partija regiona saopštila je da je odnijela pobjedu na parlamentarnim izborima.

Zvaničnici iz Partije regiona navode da su izbori pokazali da Ukrajinci imaju povjerenje u svog lidera.

Ukrajinci su glasali za izbor 450 poslanika od kojih je polovina na stranačkim listama a druga polovina sa nezavisnih lista.

Prema rezultatima izlaznih anketa zasnovanih na glasanju sa stranačke liste, Partija regiona osvojila je 28 posto, blok bivšeg premijera Julije Timošenko Ujedinjena opozicija za otadžbinu 24,7 posto glasova.

Međutim, na osnovu prebrojanih 14,6 posto glasova Partija regiona dobila je 38 posto dok je Ujedinjena opozicija za otadžbinu osvojila samo 20 posto.

Rezultati izlaznih anketa ukazuju i na dobre pozicije koje su ostvarile ostale stranke poput Partije slobode (12,5 posto), komunisti (12,5 posto) te stranka boksera Viktora Klička Udar (15,4 posto).

Preliminarni rezultati prebrojanih glasova pokazuju drugačije brojke i na osnovu toga komunisti su osvojili 15,6 posto, Partija slobode 6,7 posto i Udar 12 posto.

Analitičari navode da se u rezultatima izlaznih anketa i preliminarnih rezultata prebrojanih glasova možda neće ogledati zvanični rezultati, koji se očekuju danas

KOMENTARI