Pas spasio bebu od utapanja u bazenu

HomeUncategorized

Pas spasio bebu od utapanja u bazenu

“Tajanstveni život sanskih pećina” (VIDEO)

Majka Patricia Drauch krenula je u garažu po lopatu, dok se njen sin polako gegao iza nje,a kad je došla do garaže i okrenula se, shvatila da je Stanley nekuda nestao

Bez nadzora majke, dječak Stanley je pao u porodični bazen, a spasila ga je instinktivna reakcija labradora Beara, piše Daily Mail.

Majka Patricia Drauch krenula je u garažu po lopatu, dok se njen sin polako gegao iza nje,a kad je došla do garaže i okrenula se, shvatila da je Stanley nekuda nestao. Nakon nekoliko trenutaka, sva izbezumljena od straha vidjela je svog sina kako pluta na površini porodičnog bazena s licem prema gore.

Srećom, u bazenu s njenim sinom bio je i pas Bear, 4-godišnji labrador, koji je malog dječaka leđima držao iznad površine vode, opisala je Patricia incident koji se dogodio prošlog vikenda u Michiganu, prenosi Index.

Kad je dječaka izvadila iz vode njegovo lice već je bilo plavo, a kako nije bilo signala za mobitel, nije mogla dobiti hitnu pomoć. Patricia je Stanleyja automobilom odvela u obližnju vatrogasnu stanicu, a mali dječak je već putem došao k svijesti. Nakon pregleda liječnik je utvrdio da je s njim sve u redu, dok sve zasluge za spašavanje mogu pripisati kućnom ljubimcu.