instant fap

Paul Pogba prije pet godina je prihvatio islam

Paul Pogba prije pet godina je prihvatio islam

Paul Pogba prije pet godina je prihvatio islam. Posti mjesec ramazan čak i kada igra najteže utakmice, kao što je ona protiv Rome prije neki dan. I uz to igra na najvišem nivou.

Veliki broj naših mladih ljudi, koji su rođeni u islamu, prošli su mekteb i vjeronauku u školi, nemaju nikakav fizički napor, ne igraju utakmicu, ne rade teške fizičke poslove, šetkaju se gradom, žvaču žvaku i puše cigaru, da ih Allah uputi na Pravi put.

Dvije stvari su tu ključne: vjerovanje (ubjeđenje) i volja. Onaj ko istinski vjeruje u Božiju nagradu za post i kaznu za neizvršavanje Njegovih naredbi, a uz to ima čvrstu volju, postit će bez obzira na ljude i događaje, a onaj ko ne vjeruje ili mu je iman slab, naći će najbizarniji izgovor da ne posti. Paula Pogbu nisu zaveli milioni koje ima u džepu, a neke je zaveo cener kojeg jedva skrpe.Kada pitaš mnoge naše ljude – zašto ne poste, reći će ti a zbog čega i u ime koga da gladujem i odričem se užitaka?

U ime Onoga koji te gladnog hrani, bolesnog liječi, umornog uspava, iz sna budi. Onoga koji ti je dao dva oka, dva uha, deset prstiju, srce koje neumorno pumpa krv, moć govora, osjećanja i razmišljanja. Onoga koji ti svako jutro vrati dušu nakon spavanja. Onoga koji spušta kišu s neba i njome oživljava obamrlu zemlju, i daje da iz nje niknu raznovrsni plodovi.

Onoga koji ti daje porod i njime produžuje tvoju vrstu. Onoga koji ti je Zemlju učinio posteljom, i po njoj rasijao planine da te ne potresa, ni previše tvrdu da bi je mogao obrađivati a ni previše mehku da bi mogao na njoj boraviti i po njoj se kratati.Onoga koji čini da se noć i dan ravnomjerno smjenjuju i koji je svemu dao mjeru.

I još mnogo toga…Samo je pitanje koliko razmišljamo, vjerujemo i koliko smo spremni to sebi priznati.

Sve ostalo su nijanse.

hfz.Semir Imamović/

KOMENTARI