Penzioneri žele kutak za društveni život

HomeLokalne temeSanski Most

Penzioneri žele kutak za društveni život

U Federaciji BiH počela isplata penzija

Udruženje penzionera Općine Sanski Most planira otvoriti klub penzionera, te na taj način unaprijediti život pripadnika ove populacije u gradu na devet rijeka. U vlasništvu udruženja nalazi se prostor koji je nekada služio kao restoran , ali se trenutno nalazi u devastiranom i neuslovnom stanju.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja, Ismeta Seferovića, želje su im da ovaj prostor renoviraju i dovedu u uslovno stanje kako bi se u njemu mogli organizirati sadržaji vezani za društveni život penzionera. Međutim, udruženje raspolaže skromnim finansijskim sredstvima i nije u stanju da samo iznese ovaj projekat zbog čega su se obratili javnosti s apelom za donatorsku pomoć. Udruženje penzionera Općine Sanski Most ima 2071 člana i finansira se isključivo iz članarine.

Novo rukovodstvo udruženja ima namjeru da podigne standard penzionera na jedan mnogo viši nivo i nadaju se kako će njihova nastojanja naići na razumjevanje. Penzioneri kažu kako žele živjeti proljeće, a ne jesen te pozivaju sve dobronamjerne ljude koji to žele da novčane donacije uplate na žiro račun udruženja: 1990440001221619.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0