instant fap

Perez opsjednut ‘novim Ronaldom’, krenuo po igrača kojeg želi pola Evrope

Perez opsjednut ‘novim Ronaldom’, krenuo po igrača kojeg želi pola Evrope

Igrač kojeg u Portugalu nazivaju najvećim talentom od Cristiana Ronalda nalazi se na radaru sve većeg broja klubova.

Joao Felix je 19-godišnji igrač Benfice kojem predviđaju blistavu karijeru. Ove sezone je postigao osam golova i upisao tri asistencije.

Njegove partije u dresu Benfice nisu ostale nezapaženo a interes za njega su pokazali brojni velikani poput Bayerna, PSG-a, Milana, Juventusa, Barcelone, Atletica, Manchester Uniteda…

Nedavno se pisalo da je i Liverpool poslao ponudu od 70 miliona eura za njega, ali je ta ponuda odbijena. Prema pisanju španskih medija sada se i Real uključio u borbu za ovo čudo od djeteta te je poslao ponudu od 60 miliona eura koja je glatko odbijena.

Joao Felix ima otkupnu klauzulu od 120 miliona eura tako da će Perez morati poslati veću ponudu ukoliko ovog igrača želi vidjeti na Santiago Bernabeu.

S obzirom na ogroman interes velikih klubova Benfica želi iskoristiti situaciju pa je krenula u pregovore sa menadžerom igrača u cilju poboljšanja ugovora nakon kojeg bi otkupna klauzula za ovog igrača iznosila 200 miliona.

Jasno je da će Felix kad tad otići iz Benfice i da će klub koji ga dovede dobiti sjajnog igrača za budućnost pa tako Benfica želi dobiti što više novca od ovog transfera.

Nedavno govorio o svojim planovima u budućnosti

“Ne bojim se brojeva koji se vrte oko mene, niti bogatih poređenja od strane medija, niti interesa najvećih klubova na planeti”, izjavio je Joao.

“Imam dva sna. Da zaigram pored Cristiana Ronalda jer je on jednostavno najbolji. Pravi idol i primjer za sve. Druga želja je da osvojim nešto ‘zlatno’, prošle godine sam bio među 40 kandidata za Zlatnog dečka, a ove 2019-te želim da je osvojim!”, bio je jasan Joao Felix.


KOMENTARI