instant fap

Pet godina usrećuju sanske mališane

Pet godina usrećuju sanske mališane

Polako se približavaju novogodišnji praznici, i ovo je vrijeme darivanja i radosti kojem se najviše raduju djeca.

Kako bi se uljepšao ovaj prednovogodišnji period, i osjetio praznički duh među najmlađima, i ove godine se pobrinula Fondacija AWO „Domovinska bašta“ iz Sanskog Mosta, koja je petu godinu za redom organizovala manifestaciju „Srebrena bajka“.

U svim sanskim osnovnim školama, bilo da se radi o centralnim ili područnim, ovih dana vlada praznična atmosfera. Naime, Fondacija AWO „Domovinska bašta“ upriličila je obilazak svih svih sanskih obrazovnih ustanova i podjelu novogodišnjih paketića najmlađim učenicima.

Ove aktivnosti provode se u okviru manifestacije „Srebrena bajka“ i ovaj događaj je u proteklim godinama postao lijepa tradicija, koja na poseban način uveseljava naše najmlađe sugrađane.

Tako je i bilo u područnoj školi u Husimovcima, gdje su učenicima uručeni paketići, a oni su se sa svoje strane potrudili i napravili novogodišnje čestitke. Najmlađi nisu krili radost i zadovoljstvo, te su iskazali riječi zahvalnosti na uručenim poklonima koji su im upotpunili novogodišnje raspoloženje. 

KOMENTARI