Pet jednostavnih trikova kojima ćete osigurat ugodan miris u ormaru

HomeMagazin

Pet jednostavnih trikova kojima ćete osigurat ugodan miris u ormaru

Italijanski barmeni služe pića sa slamkama od tjestenine

Osjećate da vam odjeća u ormaru poprima čudan i ustajao miris, a ne znate kako ga se riješiti? Pomoću nekoliko jednostavnih trikova osigurajte da prostor u vašem ormaru uvijek ima prijatan miris.

Ljeto je u punom jeku, a vaš ormar i ladice trebaju osvježenje. Na jednostavan način uz pomoć stvari koje već imate u svome domu, riješite se ustajalog zraka u ormaru.

1. Kutija sode bikarbone

Soda bikarbona nije korisna samo za održavanje frižidera svježim. Prema stručnjaku za toksine u okolišu i osnivaču Sweetly Greener Tonye Harris, postavljanje otvorene kutije sode bikarbone u područja sa stajaćim zrakom, poput ormara i ladica, može apsorbirati neke od tih dugotrajnih mirisa.

2. Koristite omiljena esencijalna ulja

Ako ste za opciju koja ne samo da upija neugodne mirise, već dodaje i ugodan miris, onda su esencijalna ulja za vas. Harris kaže da možete teglu ili posudu napuniti s pola šoljice sode bikarbone i nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja.

Slično tome, preporučuje stavljanje nekoliko kapi esencijalnog ulja na pamučnu podlogu i odlaganje na policu u ormaru. Samo nemojte stavljati jastučić direktno na odjeću, jer esencijalna ulja mogu iritirati kožu.

3. Koristite komad sapuna

Sapun koji ne koristite poslužit će vam da osvježite ormar. Pomoću njega osvježite svoj ormar ili ladice samo pazite da je i dalje zamotan u papir, jer ne želite da ostaci sapuna završe na policama ili u ladicama.

4. Napravite vrećicu s lavandom

Još jedna opcija za osvježavanje vašeg ormara jeste izrada vrećice s lavandom. Sve što vam treba za to je malo tkanine, riže i malo osušenih pupoljaka lavande. Sašiti male vrećice ili ih možete i jednostavno vezati koncem. Vrećice napunite rižom i lavandom tako da miriše i osvježava prostor u ormaru.

5. Ostavite cipele izvan ormara

Ako zaista želite da vaš ormar ostane što svježiji, preporučuje se da cipele stavljate van njega. Niko ne želi da obuče košulju koja miriše na stopala. Stoga nemojte obuću držati u ormaru s odjećom, već je ostavljajte u cipelare.

Sad kad je ljeto, preduzimanje nekoliko dodatnih koraka za ublažavanje mirisa u ladicama i ormaru može uvelike pomoći u održavanju svega svježim i čistim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0