Pet najjeftinijih hibridnih automobila na svjetskom tržištu

HomeAUTO

Pet najjeftinijih hibridnih automobila na svjetskom tržištu

Citroën BX GTi 16v: Letio je na pravcu, lebdio u krivinama

Hibridna i električna vozila svakim danom su sve popularnija pa se i tržište tome prilagođava. 

Na početku su prevladavala vozila s iznimno futurističkim dizajnom, sada već možete pronaći mnoge ‘klasične’ modele koji u ponudi imaju hibridni pogon.

Peugeot 308 HYbrid 180 e-AT8

Novi Peugeot 308 Hybrid spaja snagu i učinkovitost sa dva motora: Hibrid 180 KS FWDi i Hibrid 225 KS FWDi. Iskusite nove osjećaje u vožnji koje vam nudi kombinacija unutrašnjeg izgaranja i električne energije za odličan položaj na cesti i visok nivo udobnosti u vožnji. Možete iskoristiti i optimiziranu bateriju za 100 % električna iskustva u vožnji sa do 60 km dometa.

Početna cijena: 45.000 KM

Opel Astra Hybrid 180 e-AT8

Hybrid. Prvi kompaktni Opelov električni plug-in hibrid koji je u potpunosti dizajniran, projektiran i proizveden u Njemačkoj. Doživite izvanrednu svakodnevnu vožnju s naglašenim stilom i vodećim tehnologijama.

Otkrijte potpuno digitalan Pure Panel sljedeće generacije sa širokim zaslonima i intuitivnim upravljanjem. Opel Astra Plug-in Hybrid razlikuje se od svih dosadašnjih automobila i vodi vas u novu, jednostavno električnu eru iznimno niskih emisija.

Početna cijena: 38.000 KM

MG EHS PHEV

Zahvaljujući sportskom izgledu i prostranoj unutrašnjosti sa značajkama udobnosti i domišljatosti, jednostavno je sjesti u vozilo MG EHS Plug-in Hybrid i otisnuti se u pustolovinu. Opustite se u udobnim sjedalima dok naša pametna tehnologija olakšava vožnju. S dvije verzije na izbor – Comfort i Luxury – postoji vozilo MG EHS Plug-in Hybrid za svaki životni stil.

Početna cijena: od 67.000 KM

Renault Megane E-Tech Plug-In

Gradeći na historiji moto sporta i stručnosti s električnim vozilima, stručnjaci Renaulta donose vam hibridno rješenje koje odgovara svima.

Glatka i tiha vožnja, nenadmašni odziv i oštrije ubrzanje od samog početka… Kombinirajući inovativni multimodni mjenjač i najnoviju generaciju pogonskog agregata od 160 KS, potpuno novi Megane E-Tech Plug-In Hybrid pruža vam neviđeno zadovoljstvo u vožnji.

Početna cijena: 70.000 KM

Renault Captur E-Tech Plug-in

Sa svojim novim plug-in hibridnim pogonom, možete voziti potpuno novi Captur E-Tech Plug-in Hybrid u električnom načinu rada tokom cijele sedmice, uz dnevno punjenje, te se prebaciti na hibridni za duža putovanja vikendom! Nema potrebe za kompromisom.

Početna cijena: 70.000 KM

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0