instant fap

Pet neobičnih i korisnih savjeta kako možete iskoristiti KORU od banane

Sljedeći put kad budete pojeli slasnu, zrelu bananu, ne bacajte olako koru. Čak i kora banane je puna kalija i drugih vitamina i hranjivih tvari pa je možete koristiti za mnoge zgodne stvari

 Osim toga, nakon što iscrpite ove ideje koje nam savjetuju na stranici yummly.com, uvijek je možete ubaciti u kompost i napraviti hranjivo gnojivo za kućni uzgoj finog povrća. Evo za što sve možete koristiti koru banane.

Uklanjanje iverice. Enzimi u kori banane, osim što pomažu koži da zacijeli, pomažu izbacivanju ivera koji vam se uvukao pod kožu. Jednostavno odrežite komadić kore i nalijepite na ozlijeđeno područje. Proces ponovite ako je potrebno. Neki ljudi se kunu da ista stvar pomaže kod uklanjanja bradavica. Iako se radi o narodnom lijeku, ne škodi pokušati.

Poliranje srebrenine. Kora banane je izvrsna za poliranje srebra. Napravite pastu tako što ćete u blenderu pomiješati koru banane i vodu. Smjesu nanesite na srebreninu (pribor za jelo i slično), isperite i posušite.

Poliranje cipela. Kalij je jedan od osnovnih sastojaka sredstava za poliranje cipela, a kora banane njime je bogata. Ako vam je koža obuća bez sjaja, premažite je unutrašnjošću kore banane pa prebrišite krpom. Imat ćete sjajne cipele za tren.

Smanjuje nadraženost kod uboda insekata i otrovnog bršljana. Ako ste na otvorenom i ubode vas komarac ili neka gora leteća beštija, ili samo naletite na otrovni bršljan, dobro je imati bananu. Ako utrljate malo kore na nadraženo mjesto, ublažit ćete barem malo svraba. Možda neće ukloniti ulja koja uzrokuju svrabež, ali ćete osjetiti barem malo olakšanje.

Riješite se lisnih uši. Ako vam lijepe ruže ugrožavaju lisne uši, nasjeckajte koru banane (ili više njih) i ukopajte komadiće oko biljaka. Uši mrze bananu pa bi ovo trebala biti pristojna zaštita od mrskih štetočina.

KOMENTARI