Pet razloga zbog kojih morate imati bicikl

HomeVijestiBiH

Pet razloga zbog kojih morate imati bicikl

BiH na mapi turističkih destinacija za bicikliste!

Znate li da na svijetu postoji više od milijardu bicikala?

Pored toga što je vožnja na biciklima zdrava, ona je i ekonomična, da i ne spominjemo to što na taj način čuvate prirodu.

U nastavku pročitajte pet razloga zbog kojih prosto morate imati bicikl.

Zdrav za tijelo

Potiče rad kardiovaskularnog sustava, povećava kondiciju, a koristan je i za sagorijevanje kalorija. Svakog dana ćete raditi na liniji bez odlaska u teretanu.

Zdrav za um

Vožnja na biciklu dokazano smanjuje stres, a nezavisno o tome vozite li ga iz zabave ili vam služi kao sredstvo prijevoza na posao, sa bicikla ćete sići sretni, puni energije i mnogo opušteniji.

Zdrav za okoliš

Zemlje širom svijeta pokušavaju smanjiti emisiju štetnih ispušnih plinova koje proizvode automobili, a bicikl je odlično sredstvo borbe protiv toga. Osim što ćete biti sretniji i fit, osjećat ćete se dobro jer ćete znati da radite nešto dobro za okoliš.

Praktičan

Gužve na cestama zbog kojih mnogi vozači gube živce? To biciklistima ne znači ništa. Tanak, brz i sposoban da se provuče kroz najuži prolaz, bicikl će se pretvoriti u saveznika koji štedi vrijeme, a pitanje skupog parkinga također više neće biti važno.

Zdrav za novčanik

Benzin koji automobili gutaju velik je udarac na novčanik, a slično vrijedi i za gradski javni transport. Pod uvjetom da imate kacigu i vozite se prema propisima, vožnja biciklom je najjeftinija vožnja, a besplatne stvari su uvijek najbolje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0