instant fap

Pet savjeta kako si olakšati život za vrijeme ljetnih vrućina

1. Smočite puls i ručni zglob

Dobra ideja hlađenja je močenje ručnog zgloba i puls tačaka s hladnom vodom. To će rashladiti vaše tijelo, no kako bi se postigao veći i duži efekt možete si i lice zamotati mokrom ledenom krpom. Pri tom treba paziti da se led na stavlja direktno na kožu jer ju može oštetiti. Studija pokazuje da ovakvo hlađenje smanjuje temperature tijela za tri stepena.

2. Jedite hranu koja hladi

Sljedeći korak je piti i jesti stvari koje vas mogu rashladiti. Inače treba piti vodu i kada niste žedni kako bi spriječili dehidraciju. Definitivno treba izbjegavati kofein i alkohol koji istu potiču te se usmjeriti na pića s elektrolitima.

Čak i led može pomoći zadržati hladnoću u tijelu, ali najbolje s vodom. No pri tom treba paziti da nije prehladna, jer tijelo koristi više energije ako je voda jako hladna kako bi ju približila unutarnjoj temperaturi tijela.

Dobar izbor osvježavajuće hrane je lubenice i trešnje. Umjesto vruće hrane, pokušajte po ljeti jesti česte i male obroke ili zalogaje koji sadrže hladno voće ili niske masnoće mliječnih proizvoda.

3. Ohladite losione

Pokušajte spremiti losione ili kozmetičke tonike u hladnjak kako bi ih mogli koristititi za vrijeme vrućih dana. Mnogima će dobro doći za premorene i natečene noge. U hladnjaku možete držati i sprej bocu s vodom te si po potrebi pošpricati lice. Ne treba zaboraviti ni zamrznuti bočicu vode kako bi se mogli osvježiti hladnom vodom i nakon pola dana izbivanja iz kuće.

4. Pazite što oblačite

Nosite komotnu odjeću, po mogućnosti od svijetle boje. Osim toga, pamučna odjeća će vas puno manje grijati od sintetike.

5. Ostanite među četiri hladna zida

Konačno, koristite zdrav razum. Ako je vani vrućina nepodnošljiva, ostanite u kući – naravno, kada se može izbjeći aktivnosti na suncu i asfaltu. Obratite posebnu pozornost na starije osobe, dojenčad, i svakog s kroničnom bolesti, jer su osjetljiviji na visoku temperaturu. Ne zaboravite da je kućnim ljubimcima također potrebna zaštita od dehidracije i topline.

KOMENTARI