instant fap

Petev: Sve je u našim rukama i zajedno ćemo se potruditi da ostvarimo cilj

Petev: Sve je u našim rukama i zajedno ćemo se potruditi da ostvarimo cilj

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev nakon remija protiv Ukrajine (1:1) izjavio je da smo odigrali dobar meč, te da ćemo se do kraja boriti za drugo mjesto.

“Utakmica je bila teška, ali to smo i očekivali. Nisam zadovoljan sa prvih 20-25 minuta. Olako smo primili gol i to nam je minus za večeras. Kasnije smo napravili dosta prilika što nije lako protiv jake ekipe kakva je Ukrajina. Čestitam momcima, odigrali smo dobro i danas i protiv Kazahstana. Iako nam je falilo nekoliko igrača, bili smo na nivou. Utakmica je bila otvorena, imao je i protivnik svoje prilike. Sve u svemu možemo biti zadovoljni“, rekao je Petev.

Na pitanje ko je favorit za drugo mjesto u grupi selektor je odgovorio:

“Mi, Finska i Ukrajina ćemo se do zadnjeg kola boriti za drugo mjesto, to smo i ranije rekli. Sve je u našim rukama i svi ćemo se potruditi da ostvarimo taj cilj”, kazao je naš selektor.

Nakon ove utakmice, računica je jasna. Zmajevi moraju pobijediti Finsku i remizirati s Ukrajinom u preostala dva meča u novembru kako bi se domogli drugog mjesta u grupi i plasmana u baraž.

Prvi novembarski duel naša reprezentacija će igrati protiv Finske 13. novembra u Zenici, a susret protiv Ukrajine na programu je tri dana kasnije, također na Bilinom polju.

KOMENTARI