instant fap
NaslovnicaMagazin

Piletina u sosu od pečenih paprika

Piletina u sosu od pečenih paprika

Piletina u sosu od pečenih paprika

Potrebno:

• 1 velika glavica crnog luka
• 4 veće crvene pečene paprike
• 300 g kuhane piletine (batak, bijelo meso)
• malo soli
• svježi peršun
• 200 ml pavlake za kuhanje
• 100 g riže
• malo ulja

Priprema:

Glavicu crnog luka sitno isjeckati i prodinstati u dubokoj tavi na malo ulja. Luk ne smijete prepržiti, dovoljno je da lijepo zamiriše i postane staklast. Pečene i očišćene crvene paprike nožem na dasci sitno isjeckajte i dodajte u tavu. Na tihoj vatri dinstajte 7-8 minuta, dok voda iz paprika ne ispari. Nakon toga dodajte komadiće mesa. Posolite po ukusu i miješajte na najslabijoj vatri nekoliko minuta kako bi se meso sjedinilo sa paprikom.

Na kraju sipati pavlaku za kuhanje.

Dodati sitno sjeckani svježi peršun i još 3-4 minute miješati dok ne dobijete finu kremastu smjesu. U međuvremenu, skuhajte rižu u blago posoljenoj vodi, procijedite i služite kao prilog uz ovo fantastično jelo.

KOMENTARI