instant fap

Plakati u Švicarskoj o “zemlji rizika”: Bosanci i Hercegovci, prvo u karantin!

Plakati u Švicarskoj o “zemlji rizika”: Bosanci i Hercegovci, prvo u karantin!

Na jednoj metro stanici u Zurichu, u Švicarskoj, nedavno je osvanuo plakat koji upozorava sve one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine da obavezno provedu propisan period u karanteni i da redovno izvještavaju nadležne o svom stanju.

“Putnici iz Bosne i Hercegovine” – stoji velikim slovima pri dnu plakata – “kako se koronavirus ne bi širio dalje: karantin i obavezno izvještavanje o stanju za sve putnike iz rizičnih zemalja”, piše u navedenoj poruci.

Ovaj plakat je izazvao buru na društvenim mrežama. I dok jedni smatraju kako smo sami krivi zbog toga što smo se doveli u ovu poziciju nepoštivanjem epidemioloških mjera, drugi smatraju kako se nije provodila slična kampanja u Švicarskoj kada je situacija eskalirala u ItalijiŠpaniji i Francuskoj.

Da stvar bude još gora, postavljanje ovog plakata je projekt lokalnih vlasti Kantona Zurich, koje i na svojoj web stranici redovno ažuriraju smjernice i preporuke za vladanje u vanrednoj situaciji

Kao što je i poznato mnogima, već nekoliko dana bilježi se dramatičan porast broja zaraženih kako u Kantonu Sarajevo, tako i u ostalim dijelovima FBiH, pa i manjeg bh. entiteta, a širom svijeta mnogi su etiketirali našu zemlju kao novo žarište virusa koji već nekoliko mjeseci hara Zemljom.

KOMENTARI