instant fap

Planinari u Bihaću pokrenuli javnu kuhinju

Planinari u Bihaću pokrenuli javnu kuhinju

Planinarsko društvo “Horizont” iz Bihaća pokrenulo je prije nekoliko dana rad još jedne javne kuhinje u tom gradu za potrebe socijalno ugroženih građana.

Predsjednik ovog društva Elvir Muslić ističe kako im je podršku u realizaciji ovog projekta pružila Humanitarna organizacija “Pomozi.ba”, a kuhinja djeluje u prostoru Mješovite srednje škole u Bihaću.

“U našem gradu postoje još dvije javne kuhinje i želja nam je bila da na ovaj način rasteretimo njihov rad, budući da je sve veći broj korisnika i ljudi kojima je potrebna pomoć. Također, podršku su nam pružile kantonalne i lokalne vlasti, kao i drugi donatori. Obroke pripremamo i potom odvozimo ljudima na njihove kućne adrese”, kazao je Muslić.

 Prema njegovim riječima, u tim aktivnostima sudjeluje tridesetak volontera, članova njihovog kluba, a dnevno se priprema oko 150 toplih obroka. Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić podržao je ovaj projekat i istakao kako u ovo teško vrijeme ne smije biti gladnih građana Bihaća.

U ovome gradu također rade još dvije javne kuhinje u sklopu humanitarnih organizacija “Merhamet” i “Imaret”, prenose Nezavisne.

KOMENTARI