<strong>Planinari ugostili šefa Misije OSCE-a u BiH Briana Aggelera</strong>

HomeLokalne temeSanski Most

Planinari ugostili šefa Misije OSCE-a u BiH Briana Aggelera

DIVAN DAN Planinari bez predrasuda

Posebno nam je zadovoljstvo da smo kao domaćini ugostili Ambasadora Briana Aggelera, šefa Misije OSCE-a u BiH. Uz prisustvo Općinskog načelnika, prof. Farisa Hasanbegovića, predstavnike društava i klubova neformalne grupe “Planinari bez predrasuda” ambasador je otvorio potpuno opremljenu regionalnu kancelariju u Domu mladih u Sanskom Mostu, (prostorije Društva PED “Kanjon”), koja će biti sjedište iz kojeg će se planirati, koordinirati i realizirati zajednički projekti i aktivnosti koje podržava svih ovih godina i Misija OSCE-a u BiH.

Nakon skromnog otvorenja prostorija uz zajednički ručak, upoznali smo se bolje s Ambasadorom i nagovijestili buduće mogućeprojekte na zadovoljstvo svih nas. Ugodono druženje planinara iz Drvara, Bosanskog Petrovca, Cazina i Sanskog Mosta, naš susret smo završili u prijatnom raspoloženju.

Nadamo se da ćemo u budućnosti, uz podršku OSCE-a realizirati projekte u interesu svih građana u općinama i gradovima gdje djeluje članice “Planinara bez predrasuda”. Da ovaj susret bude ugodan zaslužna je Općina Sanski Most kojoj se zahvaljujemo.

Pomenimo da su “Planinari bez predrasuda” planinarska društva i klubovi iz Bosanskog Grahova, Drvara, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta, a o d ove 2022. godine i iz Cazina, Bosanske Krupe i Prijedora.

Pozdravljamo vas toplo vedrim pozdravom. Vedro!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0