instant fap

Planinarska šetnja„Harijevim korakom“

Planinarska šetnja„Harijevim korakom“

U subotu (02.03.2019.) u organizaciji Planinarsko ekološkog društva „Kanjon“ iz Sanskog Mosta održaće se 12. planinarska šetnja pod nazivom „Harijevim korakom“.

Riječ je o tradicionalnom događaju koji se održava u znak sjećanja na Muharema Grozdanića Harija, koji je poginuo u proteklom ratu. Hari je bio strastveni planinar i veliki zaljubljenik prirode. Sem memorijalnog karaktera i obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, ovaj događaj ima za cilj promociju prirodnih ljepota ovoga kraja, kao i popularizaciju planinarenja među građanima općine Sanski Most i šire.

Posebno nam je drago što svake godine u naš grad dođe sve veći broj planinara iz Krajine i šire, a posebno nam je drago iz razloga jer smo ovaj događaj posvetili velikom čovjeku i planinaru Hariju.

Nadamo se lijepom vremenu i druženju. Vedro!

Prijave do 28.02.2019. godine do 12h. PRIJAVE u inbox ili putem emaila: [email protected]

• 9:30 – Okupljanje planinara kod SPŠ Sanus Futurum
• 10:00- Polazak prema Dabarskoj pećini, vrelu Dabra, uz usputna odmaranja;
• 12:30 – 13:00 – Dolazak na ušće
• 13:00-13:30 – Ručak za sve učesnike pohoda
• 14:15 – Dodjela zahvalnica
• 15:00-16:30 – Ispraćaj gostiju

I Staza: Lagana planinarska staza
II Opći uslovi za učešće na pohodu: odlično zdravlje, fizička kondicija i psihička stabilnost, planinarske cipele (patike ne dolaze u obzir!), odgovarajuća planinarska odjeća u odnosu na meteo prilike, kapa, rukavice, ranac, kabanica, hrana, voda, štapovi za hodanje, komplet prve pomoći, planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.
III Posebni uslovi: podređivanje svojih fizičkih mogućnosti marševskoj koloni kao cjelini – disciplinovano ponašanje.
IV Svi planinari dužni su (po mogućnosti) ponijeti pribor za jelo.

KOMENTARI