instant fap

Plati račune da možeš registirati auto!

Primjenom novog načina naplate usluga u javnim preduzećima koja pružaju komunalne usluge u Sanskom Mostu nadaju se kako će značajno povećati stepen naplate svojih usluga.

Prema riječima direktora JKP „Sana“, Senada Mešanovića, u saradnji s JP „Vodovod i kanalizacija“ te Policijskom stanicom Sanski Most, pokrenut je novi stepen naplate i evidentiranja naplate usluga od strane korisnika. Za te potrebe kupljena je računarska oprema kao i softver koji su uvezani u jedinstven sistem. Prema novim zakonskim odredbama koje su donesene na naivou USK, korisnici komunalnih usluga koji ne budu imali potvrdu o izmirenim računima za komunalne usluge neće moći registrovati svoje automobile.  Za razliku od većine proteklih godina, u ovoj kalendarskoj godini Javno komunalno preduzeće „Sana“, značajno je povećalo stepen naplativosti usluga za odvoz smeća.

Prema riječima direktora ove firme, Senada Mešanovića, tome je značajno doprinijela veća disciplina korisnika usluga kao i činjenica da se od velikog broja neurednih platiša dugovanja počela naplaćivati sudskim putem. Tako u prvih devet mjeseci ove godine stepen naplate ove vrste usluga od domaćinstava iznosi preko osamdeset posto, a od firmi i preduzeća preko sedamdeset posto. Ono što u ovom trenutku predstavlja problem jeste činjenica da veliki broj domaćinstava i pravnih subjekata nema sklopljene ugovore s JKP „Sana“ o odvozu smeća iako je to zakonska obaveza. Tako se procjenjuje da u odnosu na ukupan broj domaćinstava i pravnih subjekata, njih oko 35 posto nema zaključene ugovore o  odvozu smeća.

KOMENTARI