instant fap

PlayStation 5 drama kod susjeda: Umjesto konzole, dobio pelet i stare cipele

PlayStation 5 drama kod susjeda: Umjesto konzole, dobio pelet i stare cipele

Prevare za PlayStation 5 već su počele diljem svijeta, a prva ovakva priča zabilježena je i u Hrvatskoj. 

Prevarili su ga za iznos veći od 2.000 maraka…

Umjesto PS5, dobio je kutiju prepunu peleta te stare cipele. Pristao je sve podijeliti za portal ffa.hr u nadi da neko drugi neće ponoviti sličnu pogrešku.

Čitatelj će zbog privatnosti ostati anoniman. Za potrebe teksta nazvat ćemo ga Marko.

“Nisam uspio naručiti PS5. Uvijek bih zakasnio ili su drugi bili brži. Ukrcavam se na brod u srijedu. Neće me biti možda i pola godine, zbog korone neću moći izlaziti u luku pa sam odlučio kupiti PS5 preko oglasa. Platit ću je više ako je dobijem do utorka, samo da si skratim dane na okeanu”, započeo je Marko.

“U četvrtak i petak (na dan izlaska PS5 i dan poslije, op. a.) ovi što prodaju na Njuškalu ili nisu još dobili konzole ili su ih već prodali. Neki su bili predaleko, a neki sumnjivi. Zvao sam ljude i u subotu i napokon poslijepodne se dogovorim s jednim. Poslao mi je slike i sve je izgledalo OK.

Dogovorimo se da mu uplatim na račun, a on meni pošalje konzolu autobusom iz Rijeke kad primi lovu. Zvučao je fer, čak mi je i spustio malo cijenu. Uplatio sam mu preko 2000 KM (8700 kuna) na račun u banci preko mobitela. U ponedjeljak javlja kako su novci sjeli i šalje mi u 12h paket autobusom za Split. Šalje mi sliku paketa, šalje sliku busa, šofera. Do Splita mi treba jedno sat vremena vožnje, ali nije mi problem za ovo. Navečer dočekam bus, pokupim paket i sve mi izgleda super. Težak je, velik. Dođem doma i raspakiram… Kad ono…”, navodi oštećeni.

Prevara - undefined

Ovo su slike koje je poslao. Osim kutije popunjene peletima dobio je i istrošene cipele te vulgarnu poruku. Naravno, broj preko kojeg su komunicirali je isključen, a oglas je nestao s interneta.

O čovjeku koji ga je prevario zna sve. Ime, prezime, adresu stanovanja, bankovni račun. Ali ne može napraviti ništa.

Osim prijaviti policiji, tužiti, a zatim čekati da se stvar riješi. Prema trenutnom kaznenom zakonu svaka materijalna šteta koja premašuje 500 KM vodi se kao “znatna materijalna šteta” što znači da prevaranta državno odvjetništvo treba goniti po službenoj dužnosti.

Budući da sutra odlazi na rad u inostranstvo, Marko nije optimističan po pitanju povratka novca. “Najgluplji sam čovjek na svitu!” odgovorio je na pitanje zašto nije bio oprezniji. “Nikad me nisu prevarili, a naručivao sam svašta.”

Što na sve kaže Markova žena? “Prvo me je istukla, pa izbacila iz kreveta, a jutros mi je samo rekla kako će nam ovo bit najskuplje grijanje u životu (peleti). Zadnju noć prije ukrcaja ću sigurno opet provest na kauču, haha”, završio je Marko svoju priču sa osmjehom, a prenosi ffa.hr.

Za kraj bismo poručili da, ako baš jako želite novu konzolu i želite za to izdvojiti veći novac, ovakve transakcije uvijek obavljate uživo. 

Ako baš trebate kupiti od nekoga, uložite maksimalan napor u to da to bude lična primopredaja uz prethodno isprobavanje, a budući da ćete sa sobom nositi veliki novac, predlažemo da nikada na ovakve dogovore ne idete sami te na čudne lokacije u čudna vremena dana. Naravno, najbolje od svega je strpiti se i kupiti PS5 kada nove količine budu dostupne u trgovinama.

KOMENTARI