instant fap

Plivač bez ruku i nogu preplivao ledeno more

FRANCUSKI plivač bez ruku i nogu uspješno je preplivao ledeno more koje razdvaja Aljasku od Rusije uz pomoć protetičkih pomagala, javlja Reuters.

Philippe Croizon, kojem su udovi 1994. godine amputirani nakon nesreće, uspio je preplivati od otoka Mali Diomed do ruske granice u blizini otoka Veliki Diomed, a na njegovoj stranici stoji da put koji je prevalio iznosi otprilike četiri kilometra. Originalan plan bio mu je stići sve do otoka Veliki Diomed, ali zabranjen mu je prijelaz na ruski teritorij.

Ruta je trajala sat i 15 minuta, pojasnio je Marc Gaviard, koordinator pothvata, a unatoč tome što je bila kraća no što je planirano, izazov je bio velik: “Philippe je rekao da je to bilo najteže što je dosad učinio. Kad je završio bio je potpuno bez energije”, ispričao je Gaviard.

More je bilo hladno, samo četiri Celzijeva stupnja, a navigaciju je Croizonu i njegovoj ekspediciji otežavala i gusta magla.

Croizon je dosad već uz pomoć protetičkih pomagala preplivao La Manche, Crveno more i druge velike vodene površine, a preplivavanje Beringovog prolaza posljednje je u seriji pothvata u kojima pliva morima koja razdvajaju dva kontinenta. Ovim je pothvatom postao druga osoba na svijetu koja je preplivala prolaz od Aljaske do ruskog teritorija. 1987. godine to je učinila plivačica na duge staze Lynne Cox.

KOMENTARI