Pobjeda Podgrmeča u pripremnoj utakmici

HomeSport

Pobjeda Podgrmeča u pripremnoj utakmici

Odlična sezona Benjamina Aganbegovića

Jučer su nogometaši Podgrmeča odigrali svoju drugu pripremnu utakmicu pred predstojeću polusezonu u Drugoj ligi F BiH grupa zapad. Slavili minimalnim rezultatom 1:0 nad Slobodom iz Mrkonjić Grada, članom 1 L FS RS. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Adnan Karić pred sami kraj utakmice. 

Sloboda iz Mrkonjić Grada je bolje otvorila utakmicu i dominirala prvih 15 minuta, ali bez prave šanse. Prva ozbiljnija prilika viđena je sredinom poluvremena kada igrači Slobode pogađaju stativu gola Muamera Arifagića. Do kraja poluvremena viđene su jos dvije prilike.

Prvo je za Podgrmeč izglednu priliku imao Begić Adem, ali njegov udarac završava pored gola, dok je na drugoj strani napadač Slobode šutirao, također tik pored gola. 

U drugom poluvremenu smo gledali igru kao u prvom poluvremenu. Igralo se na sredini terena, i čekalo se da protivnik pogriješi. Jednu takvu šansu su iskoristili igrači Podgrmeča, kada nakon jedne oduzete lopte, Adnan Karić matira golmana Slobode.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Trener Ferid Feđa Kuželj na teren je izveo ovih jedanaest igrača: 
Arifagić, Habibović, Begić Hakija, Škorić, Begić Adem, Kumalić, Hamzabegović, Avdić, Međedović, Hodžić Emal, Paunović. 
Jos su igrali : Salešević, Karić, Plavotić, Jagurdžija, Smajlović, Hasanovic, Hrapić i Hasanbegović.

U ekipi Podgrmeča nije bilo Refika Pudića i Kenana Vučkića koji su se povrijedili na prvoj prijateljskoj utakmici protiv Jedinstva iz Žeravice igranoj na stadinu Željezničara u Banja Luci.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: