instant fap

Pobjeda SDA u Vukosavlju, pad SBB-a

Ponovljeni izbori za načelnika i skupštinu općine održani su danas u izbornim jedinicama Istočni Drvar, Istočni Mostar i Vukosavlje na po jednom redovnom biračkom mjestu.

U općini Vukosavlje na biračkom mjestu Modrički Lug najviše glasova osvojila je Stranka demokratske akcije 254, 67 birača svoj glas dalo je Stranci za BiH, SDP BiH dobio je jedan, a SBB BiH osvojio je 20, što je manje za 38 glasova nego na oktobarskim izborima.

Kandidat SDA za načelnika opštine Elvir Hadžiomerović osvojio je 420 glasova. Kandidat SNSD-a Borislav Rakić osvojio je četiri glasa, a bilo je i šest nevažećih listića.

Vukosavlje je večeras posjetio i predsjednik SDA Sulejman Tihić.

U Istočnom Mostaru odbornička lista SDS-a dobila je najveći broj glasova – 108, a na drugom mjestu je DP sa osvojena 34 glasa, potvrdio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Branko Čvoro. Na trećem mjestu je odbornička lista SDA, kojoj je povjerenje ukazalo 12 glasača.  Od ukupno 162 prebrojana listića bilo je osam nevažećih.

Dosadašnji načelnik opštine Istočni Mostar Radovan Palavestra, kandidat SDS-a, sa osvojenih 97 glasova ponovo je izabran na ovu funkciju, dok je njegov protivkandidat Miroslav Mavrak iz DP-a dobio povjerenje 63 birača.

KOMENTARI