Poboljšanje konkurentnosti proizvodnje eteričnih ulja

HomePropustili ste

Poboljšanje konkurentnosti proizvodnje eteričnih ulja

Pri kraju izgradnja kolektora u Mahali

U toku je realizacija aktivnosti predviđenih projektom „Poboljšanje konkurentnosti proizvodnje eteričnih ulja kroz unapređenje tehnologije i marketinga“, koji zajednički finansiraju Udruženje TERRA SANA i FARMA. Partner u realizaciji ovog projekta je TERRA SANA DOO.

Cilj projekta je da se ojača sektor sakupljanja i proizvodnje ljekovitog bilja na području opština Oštra Luka, Sanski Most i Ključ, kao i da se poveća konkurentnost domaće proizvodnje eteričnih ulja.

U sklopu projekta je izvršena nabavka sjeckalice biljnog materijala i destilatora eteričnih ulja kapaciteta 200l, održane su edukacije za sakupljače samoniklog ljekovitog bilja, organizovana je otkupna linija za transport otkupljene sirovine, a izvršene su i promjene u izgledu web prezentacija Udruženja TERRA SANA, kao i TERRA SANA DOO.

Projektom je predviđena i certifikacija sakupljačkog područja, proizvodnje i prerade ljekovitog bilja kao organskog, pa je u realizaciji ove aktivnosti potpisan ugovor sa agencijom „Organska kontrola“ iz Sarajeva, koja vodi proceduru certifikacije.

U nastavku realizacije ovog projekta, u jesenjem periodu biće organizovan edukacije za potencijalne plantažere ljekovitog bilja, a neki od proizvoda TERRA SANA DOO dobiće i novi dizajn ambalaže.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0