Počela sjednica Vlade Federacije BiH

HomeVijestiBiH

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Sastanak / Izetbegović, Čović i Radončić: Puna podrška Federalnoj vladi

Vlada Federacije BiH će se na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lizingu. Jedna od predloženih novina u ovom zakonu je omogućavanje zaključenja ugovora o lizingu kod kojih predmet (pokretna ili nepokretna stvar) još ne postoji, ali je poznat, kao što su proizvodnja specifične opreme po narudžbi koja će biti data u lizing, izgradnja građevinskog objekta koji će nakon toga biti finansiran putem lizing ugovora i slično.

Među tačkama današnjeg dnevnog reda je transfer za sufinansiranje razvoja turizma vrijedan 2.000.000 KM.

Danas će biti razmatrana i nformacija o prošlogodišnjem poslovanju namjenske industrije u FBiH, u kojoj su privrednih društava iz ove oblasti ostvarila ukupnu dobit od 30.490.134 KM.

Vlada će se izjasniti o inicijativi da kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) putem Svjetske banke u iznosu do 32.200.000 dolara budu osigurana sredstva za realizaciju Projekta podrške zapošljavanju, kao i o prihvatanju zaduženja Federacije BiH po Proširenom aranžmanu (EEF) s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u iznosu do 295.361.333 specijalnih prava vučenja (SDR), ili oko 720.224.000 KM, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0