Počeli radovi u Zdeni

Homeinmedia danas

Počeli radovi u Zdeni

Prvomajski uranak u novom ruhu!

.Radovi na ovom infrastrukturnom projektu u proteklom periodu bili su obustavljeni, obzirom da nisu bile završene sve administrativne procedure, međutim jučerašnjim uvođenjem izvođača radova od strane nadzornog organa, radnici i mehanizacija ponovo se nalaze na terenu.

Danas smo na ovom lokalitetu zatekli radnike i građevinske mašine firme Divel, koji obavljaju radove na uređenju i pripremi terena, dok se u narednim danima mogu očekivati i intenzivnije aktivnosti na realizaciji ovog projekta. Dužina ove dionice iznosi 1400 metara, a projektom je planirana širina ceste od 6 metara s trotoarima duž obe strane puta. Vrijednost projekta iznosi preko 920.000 hiljada maraka, finansira se sredstvima koja su osigurali Općina Sanski Most i Vlada FBiH, a tokom ove godine biće ovo najveći infrastrukturni projekat koji će se realizirati u Sanskom Mostu.

U izjavi za naš portal Federalni zastupnik Asim Kamber, koji je skupa sa načelnikom Hasanbegovićem lobirao za ova sredstva, je istakao„Sa Zdenjanima smo proteklih godina realizirali značajan broj projekata, a ovaj u Prvomajskoj je od važnosti za kompletnu općinu i posebno za naše privredne subjekte u Zdeni. Nećemo stati uređenjem Zdene nego ćemo u narednom periodu realizirati i kompletnu infrastrukturu u priključnim ulicama.“

Inače, u ranijem periodu u ovome dijelu Prvomajske ulice izgrađena je kompletna kanalizaciona mreža, vodovodni sistem i druga komunalna infrastruktura.

U zavisnosti od vremenskih uslova, može se očekivati da započeti radovi na ovom dijelu saobraćajnice budu ubrzo okončani, tako da bi na zadovoljstvo građana ovog dijela grada ova ulica ubrzo mogla poprimiti sasvim novi izgled.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0