instant fap

Početak kampanje u Sanskom Mostu

Sve je u znaku predizborne kampanje. Grad će uskoro u potpunosti biti oblijepljen fotografijama sa likovima smješnih, sjedih i kockastih glava.

Oglašavanja putem medija traju, prezentiraju se programi, strategije i planovi za političku prevlast. Javna sučeljavanja predstavnika političkih partija na ovdašnjoj NTV 101 su takođe počela. Ukoliko se po jutru dan poznaje, onda se zaključci iz sinošnje emisije mogu lako izvesti. Niti jedan predstavnik u sinošnjoj emisiji nije ponudio realan program ili plan koji bi poboljšao društveno, političko i ekonomsko stanje u lokalnoj zajednici.

Predstavnik SDP-a, profesor Narodne odbrane, do rata zaposlen u TO Sanski Most, Nijaz Halilović se bavio isključivo kritiziranjem aktuelnog načelnika i rada općinskog vijeća, slao poruke u nerealiziranim programima SDA od prije 4 ili 8 godina. Podsjećanja radi,stranka kojoj i sam Halilović pripada je rezigniranim građanima BiH prije dvije godine obećala da će od F BiH napraviti novu Švajcarsku a svima nam je jasno već sad da smo dobili nefunkcionalnu državnu vlast, opće rasulo i umjesto Švajcarske smo dobili Sjevernu Koreju. Stoga je njegova prozivka došla u najnepoželjnijem trenutku. Govor i gestikulacija tijela tokom cijele emisije pokazali su da visoko podignut ton, nadvikivanje sa samim sobom predstavljaju nesigurnost i sumnju u vlastite stavove i navode. Isforsirano-umjetni osmjeh dotičnog je pokazao kapitulaciju pred daleko kvalitetnijim sagovornicima.

Kandidat S BiH g. Smajil Kumalić je ponudio program svoje stranke na čelu sa „ stećkom“. Tok njegovih diskusija se svo vrijeme svodio na priču o MZ Tomina u kojoj živi. Na udaru se našla izvjesna gospođa zaposlena u sekreterijatu Mjesne zajednice. Očigledan i jasan pokazatelj ambicija gospodina Kumalića da preuzme to radno mjesto, za njega činilo se sinoć nikad neprežaljeno. Program i vizija budućnosti građana Sanskog Mosta za „poželljeti“.

Predstavnica SBB-a gđa. Emina Halilović, rodom iz Travnika jednog od najnerazvijeniji  i u privrednom smislu jednog od najviše zaostalih gradova u BiH. Svojevremeno zaposlena u općinskom organu uprave. Nakon brojnih malverzacija i intriga na radnom mjestu rješenje pronalazi u bjekstvu preko bare. Saznanje i uvjerenje da je teško tamo gdje svoga nema i gdje brata nije vraćaju gđu. Halilović ponovo u Sanski Most. U poznim je godinama života, periodu kada koncentracija i pamćenje popuštaju do te mjere da 2-3 puta pogrešno izgovori ime oponentske stranke. Upućeni u to, njeni politički mentori tj. studenti iz RS-a g.Redžo Kurbegović i g. Nermin Bećirbegović su joj  vjerovatno otkucali i pripremili ono što će tokom emisije govoriti, uspjela je ako ništa solidno pročitati.

Predstavnik SDA g. Faris Hasanbegović se našao na tri otvorena fronta. U takvim okolnostima se vrlo dobro snašao, argumentima i činjenicama je potkrijepio svoje tvrdnje. Manjkavosti u njegovom nastupu su te što nije istom mjerom odgovorio na politiku napadanja.

KOMENTARI