instant fap

Početak sezone za košarkaše u kolicima

Košarkaši KIK „Sane“ iz Sanskog Mosta ostvarili su polovičan uspjeh na početku nove sezone regionalne NLB Wheel lige za košarkaše u kolicima koje je počelo u nedjelju 11. novembra.

Sanjani su u okviru prvog kola u grupi B odigranom u Zagrebu sa pola koša razlike izgubili od tamošnjeg istoimenog kluba, dok su rezultatom 69:47 porazili KK„Slovenija“  iz Ljubljane.  Utakmice grupe A igrane su austrijskom Feldkirchenu, gdje je „Vrbas“ iz Banja Luke ostvario dvije pobjede, sarajevski klub „3K“ je imao polovičan učinak, pobjedu i poraz, dok je domaća ekipa RSV „Karnten“ u obje utakmice poražena.
Drugo kolo igra se 26. januara naredne godine, a domaćin u grupi B je Sanski Most, dok će se utakmice grupe A odigrati u Banja Luci. To će ujedno biti i završnica razigravanja po grupama, a najbolje dvije ekipe iz svake grupe plasirat će se na polufinalni turnir, koji će biti održan 2. marta naredne godine u Sarajevu, dok je finalni susret zakazan za kraj aprila u Ljubljani.
Kako nas je informisao Dževad Hujić, predsjednik KIK „Sane“, sanski košarkaši su zadovoljni nastupom u prvim utakmicama nove takmičarske sezne u regionalnoj ligi.
„Mi smo u Zagrebu igrali bez Elvira Modronje, jednog od naših najboljih igrača. Siguran sam da je on igrao, ostvarili bi uvjerljivu pobjedu i protiv domaćina, a ovako smo izgubili u posljednjim sekundama. Dobro smo odigrali protiv Slovenaca i zasluženo slavili. Ipak, ništa nije strašno i izgubljeno. Sanski Most je domaćin narednog kola grupe B i nama treba samo jedna pobjeda da se plasiramo u polufinale. Mi imamo kvalitet, a tu je i prednost domaćeg terena i nadam se da neće biti problema da u martu igramo polufinalne utakmice u Sarajevu“, rekao je Hujić.  Košarkaši KIK „Sane“ su dosada četiri puta osjavali šampionsku titulu u ovoj ligi, a prošle godine su u finalu igranom u Ljubljani porazili  italijanski  klub „Castelvecchio“. Predsjednik kluba Hujić se nada da će sanski košarkaši i peti put zaredom podići pehar za najbolju ekipu u regionu.
Sanski košarkaši i ove godine su uspješno startali u prvenstvu BiH košarke u  kolicima. U dosadašnja tri kola ostvarili su pobjede, a porazili su Bijeljinu, Bosnu iz Zenice, te Zmaj iz Gradačca

KOMENTARI